друкувати


П’ядицький вертеп у Києві

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-06 10:37:54

Весело та незабутньо промайнули різдвяні канікули для вертепного колективу П’ядицької ЗОШ І-ІІІ ступенів. На запрошення вихідця з нашого села — протоієрея Миколи Кригіна нам випала честь представляти Івано-Франківщину на фестивалі вертепів "Подорож до Вифлеєму", який відбувся в національному заповіднику "Софія Київська".

Ми прибули до Києва, де нас чекав комфортабельний автобус, що його забезпечив благодійний фонд журналу "Единственная". А вже через годину Бучанська школа-інтернат, розташована за 20 кілометрів від столиці, гостинно відчинила нам двері. Тут відбувся виступ і знайомство з вихованцями та педагогічним колективом школи, ми відчули доброзичливе ставлення та теплий прийом. Наші учні потоваришували з дітьми цього закладу, налагодили дружні стосунки.

Наступний день розпочався зі служби Божої в каплиці, яка розташована в одному із корпусів школи-інтернату. Після благословення о. Миколи ми виступили у приміщенні пам’ятки архітектури XVIII ст. "Хлібня" заповідника "Софія Київська", де глядачами були діти з обмеженими можливостями та їхні батьки. Окрім можливості виступити, ми мали змогу побачити різдвяні традиції Сумщини та Київщини. Глядачі гарно сприйняли усі виступи. Зал колядував разом із нами.

Завдяки благодійному фонду журналу "Единственная" нам подарували незабутню екскурсію вулицями та соборами столиці, а також перегляд феєричної вистави за участю морських жителів.

Удома ми ділилися враженнями з рідними та друзями. Сподіваємося, що й надалі доля даруватиме нам шанс брати участь у таких проектах.

Щиро вдячні за запрошення о. Миколі, молодіжному Свято-Успенському духовному центру і журналу "Единственная" за фінансову підтримку, незабутні дні у Києві.

Автор: Оксана РОМАНЮК, Мирослава КОСТЮК, учителі П’ядицької ЗОШ І-ІІІ ст.
Джерело: "Вільний голос" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі