друкувати


Росія стала лідером по спаму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-05 01:36:08

Росія стала лідером по спаму в інтернеті за 2008 рік, повідомляють у своєму річному звіті аналітики "Лабораторії КАСПЕРСЬКОГО". Частка спаму, створеного в Росії, склала 22 відсотки від світового обсягу. На другому місці знаходяться США, в яких було створено 16 відсотків усіх спамові повідомлень.

Тематика розсилок в 2008 році розподілилися наступним чином: повідомлення про товари та послуги для здоров'я - 23,6 відсотка від загального обсягу, реклама освітніх послуг - 12 відсотків, посилання на сайти для дорослих - 11,8 відсотка.

Для залучення уваги користувачів спамери також використовували найбільш популярні теми 2008 року: чемпіонат Європи з футболу, Олімпійські ігри в Пекіні, світова фінансова криза, вибори президента США.

Найчастіше спамери користувалися технологіями, що дозволяють швидко отримувати гроші. Одна з таких технологій - платні SMS, за допомогою яких користувачам пропонується оплатити послуги.

За допомогою спаму розсилаються і шкідливі програми або посилання на них. Лідером у створенні вірусів в 2008 році став Китай.

Крім традиційних вірусів, спрямованих на знищення даних на комп'ютері користувача або отримання особистих відомостей про людину, з'явилися підроблені антивіруси. Така програма повідомляє про наявність шкідливих програм на комп'ютері навіть якщо їх і немає і пропонує вилікувати їх після оплати.

Всього в 2008 році було виявлено понад 17 мільйонів шкідливих файлів , повідомляє Newsru .

>Обговорити на форумі