друкувати


Година Божих ласк для вірних з усіх куточків Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-05 01:26:53

О, Великий Боже Ісусе Христе, заступнице мила непорочна Матінко Божа, Богородице наша! Ми прийшли сьогодні просити прощення, благати ласки за гріхи наші і нашого роду, здоров’я, розуму, вміння жити у Божій вірі в цій земній подорожі життя, а головне — просити, щоб на це була воля Твоя.

Саме з такими просьбами прийшли вірні з усіх куточків Коломиї і навколишніх сіл до церкви Св. Кирила і Мефодія, що в мистецькому духовно-катехитичному коледжі по вул. Гетьманській, 48, на годину Божих ласк. Невеличка церковця не могла вмістити всіх бажаючих, люди стояли під стінами і в коридорі.

Благословив на молитву директор коледжу о. Василь ПАВЛИК (на жаль, передчасно спочилий у Бозі — ред.), разом з ним молилися о. Ігор КУНИК та студенти коледжу.

Перед початком служби до глибини душі зворушили слова нашої місіонерки Катерини МОЛОДІЙ, яка пояснила, коли, де і як започаткована Година ласк, які умови молитви і які ласки отримують люди, котрі будуть молитися в цю годину. Почали молитви о 12 год., тричі співаючи 50 Псалом з піднятими руками і відкритими долонями. До кожного прохання наша наставниця підібрала молитви, пісні, співані вервеці, літанії кондаки з акафістів, які спонукали до щирої молитви.

Ми перепрошували за гріхи наші і наших дітей, молилися за батьків, за опіку Божу і поміч Україні, її урядові, за Божу поміч і ласки для священиків і вчителів, перепрошували Господа за гріхи померлого роду, молилися за хворих у наших сім’ях і в Україні, особливо онкохворих.

Особливо багато молилися за навернення до Бога тих, які ще Його не знають, за єдність між конфесіями, просили опікунства пресвятої родини — Ісуса, Марії і Йосифа за наші родини, залежних від алкоголю, наркотиків і азартних ігор.

Щонеділі "наша Катруся", як ми її називаємо, проводить з нами молитви-навчання, де ми єднаємося з усіма матерями світу з проханням до Ісуса опікуватися нашими дітьми. Вона проводить навчання, бесіди в школах, коледжах міста і району. Скромна і чуйна невеличка на зріст, але сильна у вірі, ведена Господом Катерина МОЛОДІЙ вчить спільноту "Матері в молитві" віддавати Ісусові свій біль материнський, щоб Він пролив благословення на наших дітей.

Похвально, що присутня була і молодь. Молоді мами і бабусі щиро молилися, ми були єдині в молитві і піснях любові до Ісуса Христа. Година проминула, як одна хвилина, і ми дякуємо Господові нашому, що в ці хвилини ми так близько були з Ним.

Автор: Леся ДЯЧУК, учасниця молитовної групи
Джерело: "Вільний голос" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі