друкувати


КУЧМА, ДЕРКАЧ і ЛИТВИН відмовились надати зразки своїх голосів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-02 03:41:45

Екс-Президент України Леонід КУЧМА, колишній голова СБУ Леонід ДЕРКАЧ та нинішній спікер Верховної Ради Володимир ЛИТВИН відмовились надати європейським фахівцям зразки своїх голосів для проведення експертизи.

Про це заявив на прес-конференції колишній майор Державної служби охорони Микола МЕЛЬНИЧЕНКО.

За його словами, про це політиків просила Генеральна прокуратура України, щоб їхні голоси можна було порівняти з голосами, записаними МЕЛЬНИЧЕНКОМ у кабінеті тодішнього президента Леоніда КУЧМИ.

Водночас, МЕЛЬНИЧЕНКО висловив переконання, що найближчим часом експертизу його записів завершать, і Генпрокуратура зможе порушити кримінальні справи щодо розкрадання майна, фактів фальсифікації результатів президентських виборів, референдумів, підкупу депутатів колишнім керівництвом України.

У грудні минулого року МЕЛЬНИЧЕНКО передав оригінали своїх записів європейським експертам, які мають встановити їх автентичність. У Генпрокуратурі України повідомили, що експертиза може тривати кілька місяців.

У листопаді 2000 року лідер Соціалістичної партії й однойменної парламентської фракції Олександр МОРОЗ заявив, що КУЧМА був організатором зникнення опозиційного журналіста Георгія ГОНГАДЗЕ.

Наразі розслідування справи щодо замовників убивства ГОНГАДЗЕ триває.

МЕЛЬНИЧЕНКО вважає, що замовники вбивства ГОНГАДЗЕ перебувають в Україні.

Минулого року трьох колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України – полковників Валерія КОСТЕНКА і Миколу ПРОТАСОВА та майора Олександра ПОПОВИЧА – визнали винними в скоєнні вбивства журналіста. Їх засудили до 12-ти (КОСТЕНКА і ПОПОВИЧА) і 13 років (ПРОТАСОВА) позбавлення волі.

Ще один обвинувачений – колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій ПУКАЧ – перебуває в розшуку.

МЕЛЬНИЧЕНКО хоче оприлюднити компромат на КУЧМУ і ЛИТВИНА в телефірі

Микола МЕЛЬНИЧЕНКО просить телекомпанії "Інтер", "Студія 1+1" і телерадіокомпанію "Україна" надати йому ефірний час для оголошення інформації, що компрометує колишнього Президента Леоніда КУЧМУ і Голову Верховної Ради Володимира ЛИТВИНА.

"Я звертаюся до телеканалів "Інтер", ТРК "Україна", "1+1" для того, щоб я міг взяти участь у передачі, де я зможу надати дуже важливу інформацію відносно переговорів (Кучми) у Москві в серпні-вересні, на початку жовтня 2004 року", – сказав МЕЛЬНИЧЕНКО.

За його словами, йдеться про спецоперацію на території України за участі Федеральної служби безпеки Росії і Служби безпеки України.

"Я готовий надати в прямому ефірі ті факти, відео, аудіо, яким чином КУЧМА, ЛИТВИН за допомогою ФСБ Росії, СБУ, того ж (екс-голови СБУ Ігоря) СМЕШКА), (екс-голови адміністрації Президента Віктора МЕДВЕДЧУКА) проводили одну з таємних спецоперацій на території України", – зазначив МЕЛЬНИЧЕНКО.

Він наголосив, що цією операцією ЛИТВИН хотів убезпечити себе на той випадок, коли президентом стане Віктор ЮЩЕНКО.

МЕЛЬНИЧЕНКО вважає, що в такому ефірі мають узяти участь ЛИТВИН, колишній голова Ради Олександр МОРОЗ, колишній голова СБУ Олександр ТУРЧИНОВ, екс-голова СБУ СМЕШКО, повідомляє Радіо Свобода.

Обговорити на форумі