друкувати


Шахтар: проблема працевлаштування "непотрібних" гравців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-02 12:20:34

Поки що донецький Шахтар продовжує готуватися до початку сезону, керівництво клубу підшуковує нові клуби тим гравцям, які не входять в найближчі плани наставника гірників Мірчі ЛУЧЕСКУ.

Ми вирішили дізнатися у генерального директора Шахтаря Сергія ПАЛКІНА, де і на яких умовах після зимової паузи будуть грати ЛЕОНАРДО, Євген БРЕДУН, Адріан ПУКАНИЧ, Ігор КОРОТЕЦКИЙ, Володимир ПРИЙОМОВ та Максим ТРУСЕВИЧ. Всі вони свого часу подавали великі надії, але при цьому практично не грали за основний склад Шахтаря. У зв'язку з чим постійно віддавалися в оренду командам, не настільки амбіційним як донецький клуб. І, як підсумок цих "мандрів", зараз не так легко знайти команду, яка була б зацікавлена в послугах цих гравців.

Завдання - працевлаштувати. Або відпустити. Почнемо з бразильського захисника ЛЕОНАРДО. Він зараз перебуває у Валенсії разом з основою клубу, але при цьому шансів грати в основному складі у нього мінімум. Раніше ЛЕОНАРДО віддавався в оренду в Сантос та Сан-Каетоно. Зараз в ЗМІ з'явилася інформація, що персоною ЛЕНАРДО зацікавився Васко да Гама і угода буде підписана буквально на днях. Але Сергій ПАЛКІН повідомив, що на даний момент у цього гравця немає жодної конкретної пропозиції.

Зате Адріан ПУКАНИЧ та Ігор КОРОТЕЦКИЙ, швидше за все, найближчі півроку проведуть в одеському Чорноморці. Обидва зараз перебувають на перегляді в цьому клубі. "Головному тренеру Чорноморця, наскільки мені відомо, вони подобаються", - сказав ПАЛКІН.

Нагадаємо, ПУКАНИЧ дуже багатообіцяюче дебютував в Шахтарі, а потім навіть провів один матч за національну збірну України. Але незабаром в його кар'єрі пішов спад і все ті ж "мандри" по оренді. КОРОТЕЦКИЙ молодший свого нинішнього і, мабуть, майбутнього одноклубника - він капітан в молодіжної збірної України. Але в Чорноморці сподіваються в особі КОРОТЕЦКОГО знайти заміну досвідченому центрбеку Геннадію НІЖЕГОРОДОВУ, котрий пішов з клубу.

Опорний півзахисник Максим ТРУСЕВИЧ, що належить Шахтареві, швидше за все, буде виступати за Калінінградську Балтику. Зараз він на перегляді в цій команді.

Нарешті, саме туманне майбутнє у Володимира ПРИЙОМОВА та Євгена БРЕДУНА. Колишній нападаючий/півзахисник донецького Металурга не потрапив у список "ЛУЧЕСКУ", і, за словами гендиректора Шахтаря, йому підшукують клуб для оренди.

А БРЕДУН керівництво гірників і зовсім має намір надати статус вільного агента. "Тут багато факторів склалися - відсутність ігрової практики, вік ... Ми маємо намір надати Євгену статус вільного агента", - сказав ПАЛКІН.

Джерело: football.ua
Обговорити на форумі