друкувати


Ростуть нові чемпіони

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-02 12:00:44

Як завершила рік і розпочала 2009-ий ДЮСШ №1, яку називають коломийською кузнею спорту?

Про це розмовляємо з директором заслуженим тренером України Василем ХМУЛЯКОМ.

– 2008 рік, хоч і високосний, минув не без успіхів, – говорить Василь Васильович. – Щоправда, ми сподівалися на більше, але реальність є реальністю, від неї не втечеш. Зокрема, невеселі справи з фінансуванням. Тому передусім потрібно подякувати батькам, діти яких у нас вчаться, а також спонсорам, особливо тим, хто був вихованцем школи. Вони з розумінням ставляться до наших проблем, допомагають чим можуть, щоб юні спортсмени брали участь у змаганнях різного масштабу, а також щоб не занепадала наша спортивна база. У такий спосіб на стадіоні "Юність" завдяки підтримці депутатського корпусу, влади, яка виділила кошти, повністю встановлено пластикові крісла, що надає належного вигляду стадіону. Має завершитись ремонт дверей, вікон, водогону. Було заплановано заміну опалення в школі та спортивному комплексі біля стадіону, але змінили вимоги з техніки безпеки, що перешкодило виконувати роботи – треба будувати окрему котельню.

– Коломия визнана найспортивнішим містом області. Які досягнення за минулий рік?
– Спортивні відділення школи – гімнастика, вільна боротьба, легка атлетика, футбол – продовжують бути лідерами в області та Україні. Ростуть нові чемпіони. Особливо хочу відзначити відділення легкої атлетики, яке на завершення 2008 року здобуло кубок області. Ефективно потрудилися старший тренер Петро ЛАБИЧ, тренери Світлана ДОРУНДЯК та Олег ЛОПАЧАК. Завдяки старанням старшого тренера Олександра КРАСУЛІ і Юрія ФУРИКА, які підвищують майстерність юних гімнастів, виріс ще один майстер спорту – Андрій МАЗУРАК. Відділення вільної боротьби під керівництвом усього тренерського складу, зокрема заслуженого тренера Олександра ЄЖОВА і Віталія ФУТУМАЙЧУКА, якому присвоєно звання заслуженого тренера України, досягло високих результатів на чемпіонатах України, Європи та світу. Вихованець Олег ІВАНОВ став чемпіоном Європи серед юніорів і виконав норматив майстра спорту України з вільної боротьби міжнародного класу, Ігор ВАСИЛИШИН – "бронзовим" призером серед кадетів (юнаки до 17 років). Любомир СИМАК став "бронзовим" призером світу серед юніорів, йому не вистачило тільки йоти, щоб виконати норматив майстра спорту України міжнародного класу. Любомир САГАЛЮК – переможець чемпіонату України серед юніорів, виконав норматив майстра спорту та в складі збірної команди України брав участь у чемпіонаті Європи. Також став майстром спорту Іван ЗАГРОБСЬКИЙ.

– Чим тішить початок 2009 року?
– Цього року тренувальний процес розпочався, як завжди, вчасно. Готуємося до чемпіонатів області й України. Зокрема, борці стартували 26 січня в Хмельницькому в чемпіонаті на кубок України. Легкоатлети беруть участь у фестивалі бігу у Львові. Тут відбувся день стрибуна, у якому стали призерами у своїй віковій групі учні тренера ЛОПАЧАКА – Андрій ПОПОВИЧ і дві Юлії (АНДРІЇШИН та ЛОПАЧАК). А попереду в нас чимало спортивної роботи. Надіємося на краще фінансування. Працюємо, щоб примножити здобутки нашої кузні спорту.

Автор: Василь МИХАЙЛОВИЧ
Джерело: "Коломийськй вісник" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі