друкувати


Коломийським майстрам криза не страшна

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-02 10:00:42

В час, коли постійне місце роботи стає розкішшю, коли загроза безробіття заглядає в найуспішніші офіси, особливо цінуються фахівці широкого профілю. Людина, яка володіє кількома професійними навичками, може навчити і підготувати собі помічників – ніколи не буде зайвою на ринку праці, особливо якщо ця діяльність у сфері послуг.

У Коломиї вже другий рік діє сучасна школа перукарської майстерності ПП "ЗГАРДАКОМ". ЇЇ директор Наталя ДОЛІШНЯК, висококваліфіковані викладачі і майстри виробничого навчання готують із недосвідчених дівчат справжніх майстрів перукарського і манікюрного мистецтва. Кожні три місяці школа випускає у світ конкуретноспроможних фахівців, які завжди запотребовані, можуть навіть відкрити власну справу.

Дівчата займаються у групах, де опановують тонкощі здавалось би таких простих речей, як манікюр чи стрижка. Педагоги навчають їх не тільки професійним навикам, але й вчать знаходити підхід до кожного клієнта, працювати так, щоб людина захотіла прийти ще раз.

Черговий 13–ий випуск манікюрниць, на якому дівчата захищали свої конкурсні роботи, перетворився на справжнє мистецьке дійство. Кожна робота була неповторною, сповненою фантазії і оригінального підходу до розкриття творчої теми. Візерунки виконані на нігтях дівчатами, вражали підбором кольорів, ювелірним виконанням візерунків, польотом фантазії. З такими нігтями не соромно йти на найвищі прийоми. А дівчата, які вміють створити таку красу ніколи не будуть без роботи.

Компетентне журі, до складу якого входили викладачі, журналісти і дизайнер Олег ЛОБУРАК, високо оцінило роботи студенток. Усі дівчата отримали свідоцтво державного зразка про закінчення курсового навчання манікюрниць.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі