друкувати


У Ватикані обговорюють можливості надання допомоги УГКЦ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-30 09:28:20

Щорічна Асамблея Роако — Ради організацій, які надають допомогу Східним Католицьким Церквам, відбувається у Ватикані. Захід, який розпочався 26 січня, триватиме до 30 січня. У центрі уваги цьогорічної зустрічі — ситуація церковних громад в Індії та надання допомоги Українській Греко-Католицькій Церкві, потреби якої представляє ректор Українського католицького університету у Львові, о. д-р Борис ҐУДЗЯК.

"Щодо УГКЦ, то під час зустрічі її учасники підведуть підсумки, що зроблено за приблизно 20 років після виходу цієї Церкви з підпілля, коли не було ні священиків, ні храмів, ні церковних структур, а зроблено, без сумніву, багато, визначаючи актуальні потреби, зокрема у сфері церковної освіти та формації духовенства", — йдеться у повідомленні радіо "Ватикан".

Асамблея Роако також розгляне питання фінансової допомоги Малабарській та Маланкарській Східним Католицьким Церквам в Індії, які відзначаються великим зростом, збільшенням вірних та створенням нових єпархій.

Крім того, під час зустрічі обговорять ситуацію, в якій перебувають християни на Близькому Сході. До Ради організацій, які надають допомогу Східним Католицьким Церквам, входять 50 різних благодійних організацій, повідомляє RISU.

Обговорити на форумі