друкувати


Пенсії будуть. Зарплати бюджетникам – також

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-30 07:21:46

Попри те, що світова економічна криза серйозно вдарила по наповненню державного бюджету, з виплатою пенсій усе буде нормально. Принаймні у цьому переконують в уряді. Пенсіонерам зарано пити валідол і переживати, що вони будуть кинуті напризволяще державою. "Фінансування виплати пенсій та грошової допомоги за січень 2009 року завершено по всіх регіонах України. Загальний обсяг видатків на пенсійні виплати становить 13,2 млрд. гривень", - про це сказала міністр соціальної політики та праці Людмила Денисова (на фото) перед початком гарячої лінії в Кабінеті міністрів України.

За словами міністра, у 2009 році пенсії навіть зростатимуть. Мінпраці вже працює над цим. Тому різноманітні чутки про серйозні проблеми у соціальній політиці можна розцінювати радше як чорний піар проти Юлії ТИМОШЕНКО.

Доказом цього є те, що фінансування та виплата пенсій здійснюється без затримки і у встановлені терміни. Як наголошує Людмила ДЕНИСОВА, станом на 22 січня 2009 року виплату пенсій у січні вже профінансовано на 100 відсотків. Необхідними коштами будуть забезпечені і всі пенсійні програми, які фінансуються з державного бюджету, вважає міністр.

"Ми випереджаємо той план надходжень страхових внесків до Пенсійного фонду, який був визначений насічень. Також у значно меншому розмірі Пенсійним фондом взято планову позику із Державного бюджету - не 5,5 млрд. грн., а3,9 млрд грн. Від сьогодні вже розпочато її погашення", - поінформувала Людмила Денисова.

Водночас, як повідомили міністр та голова правління Пенсійного фонду Олексій ЗАРУДНИЙ, котрий також брав участь у брифінгу, для збалансування бюджету Пенсійного фонду та збереження стабільності фінансування пенсійних виплат урядом розроблено і подано до Верховної Ради України законопроект, направлений на запровадження комплексу заходів щодо раціонального використання коштів. Прийняття парламентом цього документу дозволить збалансувати бюджет Пенсійного фонду. Кілька тижнів тому Партія регіонів та пропрезидентська частина НУНС відмовилися підтримати цей законопроект, але ТИМОШЕНКО знову наполягатиме на його розгляді на початку лютого. Уряд забезпечить своєчасну виплату зарплат бюджетникам та пенсій громадянам, запевняє вона.

Вона також зазначила, що порушення виплат пенсій і зарплат бюджетникам у окремих містах та районах є необґрунтованим, адже місцеві і центральний бюджети мають повне наповнення. Тимошенко наголосила, що це питання буде взято під її особистий контроль так само, як і ситуацію з виплатою зарплат на підприємствах з приватною формою власності. "Держава, безумовно, не може залишити в цей важкий час людей", - зауважила вона.

За наказом прем’єра Міністерство праці та соціальної політики відкрило цілодобову гарячу лінію з питань виплати пенсій і зарплат: 8(044)287-12-30. Як відзначила прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО на селекторній нараді, яку провела з головами обласних державних адміністрацій з питань виплат зарплат та грошового утримання працівників бюджетної сфери, за цим номером люди можуть подзвонити й повідомити про затримки чи невиплати заробітної платні, "щоб реакція була миттєвою".

Крім того, за дорученням Юлії ТИМОШЕНКО "гарячі лінії" з питань недопущення зловживань при виплаті заробітної платні працівникам бюджетної сфери відкрило і Головне контрольно-ревізійне управління: 8(044)425-38-18.

За наказом Тимошенко, "телефони довіри" Контрольно-ревізійного управління відкрито і в регіонах. Така гаряча лінія є і в нашому обласному центрі - 8-0342-55-21-26.

Автор: Георгій ПУШКАШ
Джерело: "Коломийська правда" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі