друкувати


Студент Івано-Франківського медінституту винайшов ліки від раку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-30 05:47:31

5 лютого 2009 року о 16 годині в приміщенні Київського Будинку вчених відбудеться зустріч з Анатолієм ПОТОПАЛЬСКИМ - видатним українським вченим, який винайшов ліки від раку.

У 1958 році студент 2-го курсу Івано-Франківського медичного інституту Анатолій Іванович ПОТОПАЛЬСКИЙ зробив геніальне відкриття і на його основі створив препарат "Амітозін".

За минулі 50 років на основі цього відкриття його наукова школа створила понад 60 запатентованих протипухлинних, противірусних, імуномодулюючих препаратів для людей (лікують рак, СНІД, туберкульоз, саркому і тому подібне), тварин, птахів (лікують пташиний грип), риби, бджіл, корисних комах і рослин. Створено понад 20 нових, оригінальних, дивно продуктивних форм, видів, сортів культурних рослин - злаків, фруктів, ягід, винограду, овочів.

Ліки вченого врятували вже понад 150 людських життів. Могли б вилікувати ще більше, але за роки незалежності наша влада не звертає уваги на науково-практичні досягнення вченого, не робить йому найменшої підтримки. В результаті - не налаштовано його серійне виробництво ліків, їх впровадження в масову медичну, ветеринарну, аграрну практику, так само як і його сортів росли - в масову практику виробництва.

На зборах буде прийнято Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо питання про відповідальність тих відомств і посадових осіб, які свідомо перешкоджають впровадженню наукових розробок ПОТОПАЛЬСКОГО в практику адже вони не мають аналогів у світі, повідомляє УНІАН.

Обговорити на форумі