друкувати


БЮТ намагатиметься нав’язати ВРУ кадрову метушню замість боротьби з кризою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-30 02:44:11

"БЮТ намагатиметься в черговий раз нав’язати ВРУ кадрову метушню замість боротьби з кризою. Заяви представників цієї політичної сили про те, що вони готові включати до уряду будь-кого, незалежно від фракційної приналежності, варто розцінювати, як початок формального входження КПУ в коаліцію", - так прокоментував народний депутат, лідер Єдиного Центру Ігор КРІЛЬ можливі кадрові ротації в уряді.

Політик наголошує, що існуюча коаліція не здатна самостійно вирішити жодного питання. "Ініціативи Ю.ТИМОШЕНКО втілюються лише тоді, коли за них голосують її постійні партнери – КПУ. Здобути їхню прихильність вона може лише кадровими призначеннями. І прем’єр-міністр вже розпочала цей процес. Варто згадати про поновлення на посаді голови Держкомархівів члена КПУ О.ГІНЗБУРГ", - вважає Ігор КРІЛЬ.

На думку народного депутата, прем'єр-міністр запропонує КПУ висунути своїх кандидатів на посади у гуманітарному блоці уряду. "Хочу нагадати, що лідер БЮТ ніколи не цікавилася культурою та освітою. Навіть більше - їй постійно муляють очі досягнення команди Президента у реформуванні вищої освіти та відродженні національної пам'яті. Тому залученням комуністів до уряду, Ю.Тимошенко вбиває одразу двох зайців - отримує більшість у парламенті та блокує ініціативи Президента у цих сферах чужими руками", – зазначає лідер Єдиного Центру.

"Але ця мишача метушня навколо кадрових призначень, які ні до чого не призводять, – вважає політик, - лише дратує суспільство. Не варто цього робити. Особливо зважаючи, що надворі рік Бика".

Народний депутат наголошує, що сьогодні покращити ситуацію можна лише шляхом відставки всього діючого уряду. "Хочу нагадати, що ми ще під час його формування говорили: якщо на чолі Кабінету міністрів буде кандидат у Президенти – будуть проблеми. Так, на жаль, і сталося", - зазначає Ігор КРІЛЬ.

Час, коли можна було врятувати ситуацію кадровими ротаціями, на думку лідера Єдиного Центру, вже минув. "Влітку, коли кризові явища не були такими тотальними, ми говорили про потребу змінити економічний блок уряду. До нас не прислухалися. Маємо результат. Тепер потрібні кардинальні кроки, тобто відставка всього уряду. На посади в уряді мають прийти професіонали, які будуть здатні приймати жорсткі і непопулярні рішення, потрібні для виведення країни з кризи. Люди, які не мають президентських амбіцій, які будуть готові зробити свою справу і піти. Саме вони виведуть країну з кризи, у яку її загнала Тимошенко", - наголошує Ігор КРІЛЬ, повідомляє прес-служба ЄЦ.

Обговорити на форумі