друкувати


Залізниця переходить на режим суворої економії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-30 11:11:58

Одним з перших видимих наслідків економії, а також загальної кризи, стало скасування приміського дизельпотягу "Коломия-Чернівці", який вирушав з Коломиї о 13 год. 8 хв.

Одним з перших, але не першим. Уже кілька місяців у працівників усіх залізничних підрозділів нашого міста чотириденний робочий тиждень. Тобто отримують вони всього 0.75% посадового окладу. Причому, кажуть, є розпорядження "згори" нових працівників на станцію, у вагонне, локомотивне депо чи в інші структури "Укрзалізниці" не приймати.

Скасування обіднього дизельпотягу на Чернівці з початку нового року виглядає на перший погляд дещо дивно, адже Івано-Франківська область значиться серед небагатьох областей, які цілком розрахувалися перед Львівською залізницею за перевезення пільговиків. Проте, як запевняють фахівці, навіть більш-менш нормальне фінансування галузі не може врятувати приміські потяги від збитковості.

- Щоб відшкодувати втрати залізниці від пільгових перевезень, - каже начальник вокзалу станції Коломия Мирослав ГАВРИЛЮК, - на цей рік по місту закладено 337.6 тисячі гривень, по району дещо менше. Основне, що потрібно, - це щоб пільговики, яких нараховується аж 24 категорії, були дисциплінованіші й не забували брати в касі талончик-відмітку. Він нічого не коштує, однак багато хто нехтує цим правилом. Тим часом на основі звітів квиткових кас і роблять в "Укрзалізниці" висновок про доцільність чи недоцільність маршруту.

Як довго триватиме відміна обіднього приміського потягу на Чернівці й чи не скасують ще якийсь маршрут, про це залізничному коломийському керівництву невідомо. Невідомо й те, коли і наскільки піднімуть тарифи на залізничні перевезення. З повідомлень Мінтрансзв’язку можна лише зробити висновок, що цього року тарифи на залізничні й автобусні приміські перевезення будуть зрівняні. Отже, ціна на квитки в залізничних касах зросте. Але неважко спрогнозувати, що й при новій ціні оплачуватимуть проїзд усе ті ж 25% пасажирів, що й оплачують нині. А про впровадження адресних дотацій пільговикам уряд поговорить-поговорить і забуде.

Автор: Дмитро КАРП’ЯК
Джерело: "Коломийська правда" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі