друкувати


80 тисяч безробітніх за день

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-27 06:30:35

Світові лідери, котрі зберуться в Давосі, побачать похмуру картину. До списку додалися Philips, Pfizer, Caterpillar і Corus. Тільки за вчорашній день в США і Европі скорочені або опинилися під загрозою скорочення 80 тисяч працівників, пише газета The Guardian.

У числі підприємств, що заявили про звільнення, – компанія побутової електроніки Philips, виробник будівельного обладнання Caterpillar, фармацевтична компанія Pfizer та сталеливарна Corus.

Постраждала навіть фірма з роздрібної торгівлі дорогими товарами Fortnum & Mason, так як покупці стали шукати дешевші альтернативи корзинці для пікніків за £500 з шампанським, дорогим мармеладом та копченим лососем, зазначає Річард РЕЙ.

Дослідження Інституту директорів [IoD] показало, що британські лідери бізнесу не тільки ставляться з песимізмом до перспектив своїх компаній, але їх настрій погіршується. "У попередніх дослідженнях IoD компанії заявляли, що "у майбутньому все покотиться до чорта, але зараз все не так вже й погано". Зараз же вони наголошують, що неприємності вже не за горами", – заявив головний економіст та директор з політики IoD Грем ЛІЧ. – Фінансова криза давно йде, але економічна криза тільки починається".

Джерело: The Guardian
Переклад: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі