друкувати


Що розповів М.КАТЕРИНЧУК у Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-27 03:47:22

В Івано-Франківську відбулась зустріч народного депутата, лідера партії "Європейська партія України" Миколи Катеринчука з журналістами.

Констатувавши, що в державі, на жаль, не існує єдиного рецепту подолання кризи, бо, окрім економічно-фінансової її складової, існує, ще й криза ідей, парламентар заявив: "Тільки лібералізація фіскального законодавства (негайне прийняття нового Податкового кодексу України) стане дієвим інструментом для захисту вітчизняної економіки від кризових явищ".

Що ж до "газової війни" між Україною та Росією, яка завершилась підписанням у Москві нової довготермінової угоди між "Газпромом" та НАК "Нафтогаз-України", то, на переконання М. Катеринчука ця війна ще раз підтвердила безмежні геополітичні амбіції нашої північної сусідки.

— Цілком очевидно, що Україна у цьому газовому конфлікті відстоювала свою економічну незалежність. Але помиляється той, хто вважає, що цей конфлікт вичерпано. Це тільки перемир’я на певний час. А тому нам потрібно вже сьогодні розробляти нову енергетичну стратегію, яка зведе до мінімуму вплив Росії на нашу газотранспортну систему, — заявив М.Катеринчук.

Не оминув своєю увагою чільник "Європейської партії України" і теми консолідації українського політикуму національно-демократичного спрямування напередодні президентських перегонів. Він зокрема, вважає, що "тільки єдиний кандидат на посаду глави держави від національно-демократичних сил здатен забезпечити нашу перемогу. Інакше у Віктора Януковича будуть чудові стартові можливості". Однак український політик навідріз відмовився назвати прізвище цього кандидата, обмежившись констатацією того факту, що його політична сила ні в якому разі не підтримуватиме кандидатуру Віктора Ющенка на наступних президентських виборах".

Автор: Роман ГЛАДИШ
Джерело: Галичина
Обговорити на форумі