друкувати


"Вільний голос" не розчарує!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-27 02:59:17

Як і все, до чого довго готуєшся і дуже чекаєш, 18-літній ювілей нашої газети минув — яскраво, але швидко, мов сон. Підготовча метушня, передсвяткове хвилювання потонули в щирості й доброзичливості наших гостей, і далі все пішло за своїм звичним сценарієм.

Редакційні телефони від ранку не вмовкали: нас вітали читачі, друзі, колеги з інших відань. З квітами і подарунками прийшли на наше свято керівники району: голова Коломийської РДА Михайло Вінтоняк, голова Коломийської районної ради Дмитро Неміш, перший заступник голови РДА Степан Стасюк, заступники Богдан Болюк і наш куратор Мирослав Мацьків. Перші особи району адресували "Вільному голосу" щирі зичення: дякували за плідну співпрацю, бажали високих тиражів і здійснення усіх творчих задумів. На жаль, через ожеледицю, що випала саме того дня, частина наших друзів не змогла особисто прийти до редакції, тож привітали нас по телефону — зокрема, колишній редактор нашої газети Вікторія Плахта.

За рік, що минув, "Вільний голос" таки багато досяг і ще більше має на меті здійснити — за активної підтримки районної влади і депутатського корпусу. За кошти районного бюджету у приміщенні редакції проведено ремонт даху, сучасного вигляду набули кабінети і коридор, Завдяки піклуванню співзасновників редакція отримала в оренду автомобіль — незамінну річ для сучасної журналістики. Тепер ми можемо вчасно й оперативно бувати на всіх районних подіях, налагоджено процес доставки газетних тиражів з друкарні на пошту, ще одне придбання "Вільного голосу" напередодні 18-ліття — новенький сучасний комп’ютер, який нам подарувала обласна влада в рамках програми "Мала преса".

Маємо й нові творчі надбання. У році, який минув, ми втілили в життя давній задум — щомісячне видання "Літературна толока", яке виходить у світ завдяки ініціатив й підтримці райдержадміністрації, особисто нашого куратора, заступника голови РДА Мирослава Мацьківа. Відповідає за відбір і редагування текстів до "Літературної толоки" відомий письменник і журналіст, голова спілки політв’язнів Дмитро Гриньків.

І це лиш ключові здобутки, верхівка айсберга редакційного зростання. Бо кожен день наповнений новими задумами, зустрічами з цікавими, небайдужими людьми. А це означає, що попереду — нові газетярські вершини.

Власне, саме цього бажали нам численні гості: депутат обласної ради Петро Книшук, депутати районної ради Тарас Тодорів, Роман Дячук, Мирослав Гаєвий, Мирослав Червінський, Тарас Косович, Ярослав Бакай, Володимир Венгринюк, Михайло Підлетейчук, Ігор Довганюк, керівники відділів і управлінь Іван Терлецький, Людмила Федор, Іван Григорійчук, Галина Дрібнюк, наша добра сусідка Дарія Мігащук з дружнім колективом працівників земельного управління, Ярослав Мочернюк, Михайло Лопачак, директор ФОСК "Прикарпаття" Василь Буджак, Дарія Вінтоняк, Ніна Гуменюк, Марія Сарахман з колегами, редактор ТРК НТК Тамара Приходько, журналісти Богдан Маленький, Василь Нагірний, наш колишній працівник Микола Васильчук, директор педколеджу Валерій Ковтун, начальник відділу Коломийської оДПІ Наталія Максим’юк —за дорученням керівника оДПІ Світлани Лубоцької, та багато-багато інших прихильників, сим патиків і добрих друзів "Вільного голосу".

У редакції було тісно від квітів, подарунків і щирих побажань. Ми відчули свято сповна — завдяки усім вам, шановні наші читачі, колеги, друзі. І саме завдяки вам наш добрий настрій не минає від дня ювілею. Ми щиро вдячні усім! Бажаємо аби той позитив, яким ви щиро нас обдарували, повернувся до вас сторицею. А "Вільний голос" вас не розчарує! Попереду у нас ще багато спільних свят, будьмо разом!

Джерело: "Вільний голос" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі