друкувати


Gazeta Wyborcza: Ми щороку їздимо на лижування у Буковель

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-27 12:07:11

"Gazeta Wyborcza" у суботньому туристичному додатку знайомить читачів з українським зимовим курортом Буковель. Пьотр ЯНЧАРЕК пише: "Ми щороку їздимо на лижування в українські Карпати, у Буковель. Там дійсно можна накататися – більше 50-ти кілометрів добре підготовлених трас, 14 витягів і сучасна інфраструктура".

У дописі описується як потрапити до Буковеля, де зупинитися, яким чином пересуватися по місцевості, де краще їздити, що найбільше смакує з місцевої кухні, подаються необхідні телефони та інші довідкові інформації. Автор також побував і розказав читачам про Ворохту і Яремче, а завершує статтю переконанням:

"Буковель і Гуцульщина, здається, мають усі принади, щоб стати привабливим місцем зимового відпочинку. Поки що малувато інформації, досить обтяжливий доїзд (черги на кордоні), але найсильніша перешкода – це стереотипи. Ми чомусь переконані, що Україна – це небезпечна країна з поганими дорогами і низьким рівнем, туристичних послуг, ми думаємо, що ці послуги дешеві.

Але, коли ми туди поїдемо, то переконаємося, що при дорогах не чигають бандити, які хочуть забрати наш автомобіль, а готелі (крім турбаз) і приватні квартири презентують високий рівень, або принаймні добрий стандарт. І тут не дешево, - відпустка в Карпатах коштує більш-менш стільки, скільки наприклад, у Словаччині".

Стаття про Буковель в туристичному додатку видання "Gazeta Wyborcza" ілюструється низкою світлин все більш популярного українського зимового курорту, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі