друкувати


ОБАМА може змінити ставлення українців до США

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-26 06:47:26

Україна очікує від нового Президента США гнучкої політики щодо Европи та Росії, що сприятиме національній та енергетичній безпеці країни. Очікування ж пересічних українців носять прикладний характер: від запровадження сприятливого візового режиму — до здійснення конкретних освітніх чи культурних проектів. Більшість же експертів сходяться на думці про недостатню або викривлену поінформованість українського суспільства про внутрішню та зовнішню політику Сполучених Штатів.

Новий Президент Сполучених Штатів має розуміти важливість налагодження діалогу між США та Україною на рівні безпосередніх контактів між людьми, переконаний директор міжнародних програм Центру РАЗУМКОВА Валерій ЧАЛИЙ. Бо пріоритетність стосунків між США та Україною сьогодні підтримує мала кількість українських громадян. На думку пана ЧАЛОГО, це свідчить "про дефіцит знань та спілкування не на рівні політиків та експертів, а на рівні контактів між людьми".

Кардинально змінити ситуацію може пом’якшення візового режиму між США, Евросоюзом та Україною, а також запровадження в умовах економічної кризи проектів підтримки малого та середнього бізнесу. "Ці сигнали дадуть можливість українським громадянам переконатися у корисності та прогресивності стосунків із США", — стверджує Валерій ЧАЛИЙ.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, за матеріалами радіо СВОБОДА
Обговорити на форумі