друкувати


Чи існує інструкція до застосування дистрибуторів?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-26 05:17:12

Ви ще не знаєте, в якій компанії застрахуватися, і взагалі не задумувалися про це? Не хвилюйтеся, за вас подумає незалежний фінансовий консультант – зовсім чужа людина, готова зробити для вас добро за ваші ж гроші. Від нав’язливого новітнього "дистрибутора" важко відкараскатися, бо він почувається відповідальним за ваш добробут. Здається, його легше вбити, ніж придумати "відмазку", чому не хочете викладати частину свого доходу на сумнівний проект.

А навіть якщо й прямо скажете, що таке не цікавить, це не означає, що мобільний не реєструватиме вхідні дзвінки від новоявленого доброчинця. І під час наступної зустрічі (а вона буде, не сумнівайтеся) вам зверхньо повідомлять, що не для себе стараються, а для того, щоб ви не відстали від європейських стандартів. Фах у них такий, підтверджений якимсь сертифікатом, тільки вони знають, який стиль життя веде до успіху.

Звичайно, це не означає, що страхування життя й здоров’я чи недержавне пенсійне – непотрібна річ. Проте людина має мати свободу вибору, хоча б відносну. Бо інакше з нашим менталітетом ця сфера життя сприйматиметься як проповідування релігійних сект із їхнім царством Божим – відштовхуюче і навіть вороже.

Існує й інша братія, яка турбується про здоров’я українського споживача, – ті продають нібито дуже дешево такі собі панацеї. Соки, бальзами, мазі і т. д. з їхніх рук (обов’язково з екстактами якихось рідкісних тропічних фруктів) допомагають позбутися тисячі й однієї проблеми, тож після курсу вартістю всього-навсього 1000 у.о. ви просинаєтеся мінімум Гераклом чи Афродітою – кому що більше до душі. А вони отримують свій відсоток від продажу неймовірної хімічної сполуки. От за що Нобелівську премію слід видавати!

А що ж наша єдина надія на порятунок від грабіжництва – відділ захисту прав споживачів? А нічого. Виявляється, у них не зареєстровано ще жодної скарги. А всі ці фірми, фірмочки разом із дистрибуторами мають сертифікати якості, видані не ким іншим, як Міністерством охорони здоров’я. Тому найнадійніший спосіб бути в безпеці – загартовувати як тіло, так і дух.

Автор: Оксана ПАЛІЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі