друкувати


Детективна історія з банком Надра

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-26 01:46:31

Банк "Надра", що входить до групи найбільших, не зміг провести збори акціонерів.

Про це повідомив представник банку. "Дійсно, заплановані збори (акціонерів) не відбулися", - сказав він. Причин, з яких збори акціонерів не відбулися, представник банку не назвав, однак зазначив, що вони будуть оголошені найближчим часом.

У свою чергу, директор реєстратора ЗАТ "Народні реєстри", яке є реєстратором "Банку "Надра", Симон ГЕРЕТА повідомив, що збори акціонерів банку не відбулися через втрату реєстру акціонерів. "Реєстр акціонерів, згідно з яким мала проводитись реєстрація акціонерів, ми відправили, як завжди, кур`єром, поїздом 23 січня. З ранку, о 6.17 24 січня поїзд прибував до Києва, документи кур`єр передав представникові банку "Надра", - сказав він. "Наскільки я зрозумів, там одержали зовсім інший пакет документів, ніж той, який мав бути. Кур`єром ми передавали один пакет, а в Києві говорять, що вони одержали навіть два пакети і в зовсім іншому вигляді", - додав ГЕРЕТА. За його словами, зараз банк "Надра" проводить власне розслідування інциденту.

Інформоване джерело в банківських колах повідомляє, що в суботу акціонери банку "Надра" зібралися, але приблизно через 45 хвилин їм оголосили, що збори не відбудуться, хоча причин відміни не повідомили.

Як заявляв раніше співвласник компанії "РосУкрЕнерго" Дмитро ФІРТАШ, на зборах акціонерів банку "Надра", проведення якого планувалося на 24 січня, мало вирішуватись питання про його входження до складу акціонерів цієї фінансової установи.

Як відомо, 21 січня НБУ ввів куратора в банк "Надра".

Акціонерами ВАТ "Банк "Надра", що володіють більше 10% акцій, є кіпрські компанії Novartik Trading Limited (60,99%) і Manmade Enterprises Limited (30,74%).

На початку листопада Group DF домовилась про придбання понад 50% банку "Надра", угоду передбачається здійснити в травні, повідомляє Експрес.

Обговорити на форумі