друкувати


ЧОРНОВОЛА добили кастетом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-24 04:43:59

Народні депутати від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Ярослав КЕНДЗЬОР та Іван СТОЙКО стверджують, що мають у своєму розпорядженні дані від свідків про те, що В'ячеслав ЧОРНОВІЛ і його водій Євген ПАВЛОВ після зіткнення з вантажівкою були живі, але їх "добила" невідома особа кастетом. Про це вони заявили на прес-конференції.

"Саме страшне те, що водій та пан ЧОРНОВІЛ на момент зіткнення залишалися живі та їх добивали", - сказав Стойко.

У свою чергу КЕНДЗЬОР зазначив, що судмедексперти зафіксували той факт, що на черепі і Чорновола, і Павлова є "лінійні чотири удари, які могли бути нанесені ззовні, зокрема кастетом". Як зазначив КЕНДЗЬОР, встановлено, що 25 березня 1999 року в Кіровоградській області за ЧОРНОВОЛОМ велося негласне спостереження, яким керував один з високопоставлених чиновників Департаменту ДАІ МВС України.

Крім того, народні депутати заявили, що мають у своєму розпорядженні заяви як польських, так і львівських експертів, які вказують, що подушки безпеки, якими була оснащена "Тойота" ЧОРНОВОЛА, не спрацювали через відключення живлення, що було зроблено заздалегідь.

Крім того, "експерти чітко сказали, що на момент зіткнення швидкість легкового автомобіля не перевищувала плюс-мінус 50-55 кілометрів на годину", сказав депутат. Саме тому, як зазначив КЕНДЗЬОР, "якщо б спрацювали подушки безпеки, ЧОРНОВІЛ і його водій залишилися б живими з невеликими травмами". На переконання народних депутатів, отримана інформація, заснована на свідченнях окремих осіб, які зараз готові дати слідству свідчення, але бояться, вказує на те, що "вбивство ЧОРНОВОЛА було спланованим".

Разом з тим народні депутати переконані, що ті, "хто замовив вбивство, їм потрібно було на 100% переконатися в цьому", саме тому нанесення ударів ЧОРНОВОЛУ і його водієві ззовні було "своєрідним пострілом в голову".

Виходячи з викладеного, народні депутати закликають президента України взяти під особистий контроль розслідування справи загибелі ЧОРНОВОЛА, в зв'язку з чим вони вчора направили Віктору ЮЩЕНКУ відповідний лист. Цей крок парламентарі пояснили тим, що вони бояться, "що ці напрацювання, які має Генеральна прокуратура, будуть знищені або куди-небудь дінуться".

Генеральна прокуратура вже опрацьовує інформацію про ймовірність насильницької смерті колишнього лідера "Народного Руху" В'ячеслава ЧОРНОВОЛА 25 березня 1999 року.

Про це заявляє прес-служба Генеральної прокуратури України в сьогодні.

"Ця інформація вже певний час є предметом розслідування в кримінальній справі", - заявляє прес-служба Генпрокуратури.

"У зв'язку з цим ми звертаємося до журналістів, політиків і державних діячів з проханням утриматися від поширення та коментарів цієї інформації, оскільки це може зашкодити встановленню істини у справі", - додається в заяві.

"За результатами перевірки вказаного факту шляхом слідчих дій прес-служба Генеральної прокуратури обов'язково проінформує ЗМІ і громадськість", - обіцяють в ГПУ, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі