друкувати


Звільненим стало складніше отримати допомогу по безробіттю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-23 05:34:55

Звільненим українцям тепер стало ще складніше отримати допомогу по безробіттю, пов'язано це з дією одного з антикризових законів, прийнятих в кінці грудня.

Мовляв, щоб і так худій казні не доводилося невиправдано оплачувати життя тим, хто тільки " прикидається" , що втратив роботу. 22 грудня віце-прем'єр Олександр ТУРЧИНОВ пояснив, що зміни вводяться, щоб не було ... фіктивного безробіття.

В результаті люди, які втратили роботу, потрапили під удар. Перш за все, обмеження торкнулися тих, кого звільнили за згодою сторін. З 13 січня, коли закон вступив в силу, вони можуть розраховувати на допомогу по безробіттю лише через три місяці після звільнення. До прийняття закону людина могла отримати гроші вже на 8-й день. А саме по цій статті останнім часом в Україні найбільше людей і звільняють.

Крім того, тепер за дві відмови від запропонованої центром роботи, людей будуть взагалі позбавляти допомоги. Причому якщо раніше шукачеві дозволялося без санкцій відмовлятися від роботи з меншим заробітком, ніж був у нього до звільнення, то тепер ні. За новими правилами, людині пропонують роботу з зарплатою, яка обмежується рівнем сфери, у якій цей чоловік працював, але її рівень може бути яким завгодно.

Посилили і список " підходящих професій" . Для тих, у кого немає освіти або просто досвіду роботи, будуть в першу чергу пропонувати громадські роботи (вантажники, двірники, комунальники, озеленювачі, прибиральники снігу), повідомляє Job.

Обговорити на форумі