друкувати


Акціонер Аерофлоту виступає проти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-23 02:04:28

Національная рєзєрвная корпорація (НРК, володіє 28% акцій ОАО Аерофлот-расійскіє авіалінії) не підтримує плани менеджменту авіакомпанії щодо купівлі 92% акцій Czech Airlines (Чеські авіалінії). Як повідомляє прес-служба корпорації, про це заявив голова ради директорів НРК Олександр ЛЄБЄДЄВ.

"Ми вважаємо, що у нинішніх складних умовах обтяжувати авіакомпанію новими боргами нерозумно", – повідомив А.ЛЕБЕДЄВ. Також, за його словами, треба готуватися працювати без "пролітних" грошей – роялті закордонних авіакомпаній, що виплачуються за транспортні перельоти. "Якщо керівництву Аерофлота дуже потрібен авіаперевізник у Європі, ми готові запропонувати німецьку компанію Blue Wings, де НРК є акціонером", – зазначив А.ЛЕБЕДЄВ.

На початку грудня 2008 року генеральний директор Аерофлота Валєрій ОКУЛОВ повідомляв, що авіакомпанія розраховує на початку 2009 року взяти участь у тендері на купівлю Чеських авіаліній. Аерофлот заснований у 1923 році. Контрольний пакет акцій Аерофлота у розмірі 51,17% належить Російській Федерації. ЗАТ Національная рєзєрвная корпорація через кіпрську Grabor Trading (Overseas) Limited і люксембурзьку Transinvest Control SA у сукупності контролює близько 30% акцій компанії ОАО Аерофлот.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі