друкувати


У серії "Інша проза" презентували книгу Ольги ДЕРКАЧОВОЇ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-23 01:36:52

У четвер, 22 січня, о 18.00 видавництво "Тіповіт" спільно з Культурно-мистецьким центром "Є" в Івано-Франківську презентували книгу малої прози Ольги ДЕРКАЧОВОЇ "За лондонським часом".

Ольга Деркачова народилася в 1978 році. Викладає на кафедрі педагогічного виховання в Національному Прикарпатському університеті ім.В.СТЕФАНИКА. Лауреат міської літературної премії ім. І.Франка за книгу "Синдром підсніжника".

Книга "За лондонським часом" містить 40 оповідань, які певною мірою об’єднуються в єдиний твір, герої якого мають багато спільного між собою. Це вибухова і водночас лірична проза. Це болісна правда про переживання і почуття жінки. Це книга про те, про що не можуть не думати, але бояться говорити.

Головним героєм прози Ольги Деркачової виступає, насамперед, кохання. Кохання, як найголовніше почуття кожної людини. Заради щастя коханих ліричні героїні готові на все: віддати своє серце як донорський орган, врятувати з клітки спійманого ангела чи витворити справжню казку серед нав’язливих буднів.

Героїні книги "За лондонським часом" найбільше бояться того, що їхнє кохання може померти, адже це може повністю зруйнувати їхній внутрішній світ. Для них простіше навіть те, щоб помер коханий, але залишилося жити почуття.

"Я чітко розмежовую себе з своїми героїнями, – сказала під час презентації автора. – Іноді радію, але іноді й дуже шкодую за тим, що ми з ними такі різні".

Книга "За лондонським часом" – шоста в "Іншій прозі". Попередні твори цієї серії – твори С.ПРОЦЮКА "Жертвопринесення", "Тотем" та "Канатоходці", роман Р.ЧЕРКОВСЬКОГО "Фрондео" та збірка критичних статей І.АНДРУСЯКА "Латання німбів". Нещодавно світ побачила книга С.ГРАБАРА "Притчі". А у видавництві готують видання ще двох книжок – поезії Я.ТКАЧІВСЬКОГО та збірку есеїстики Євгена БАРАНА, які продовжать серію рубриками "Інша поезія" та "Інша есеїстика".

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА
Обговорити на форумі