друкувати


Газова атака вщухає?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-23 12:46:47

Народний депутат від БЮТу Дмитро ШЛЕМКО разом зі своїм колегою й однодумцем Віктором ТЕРЕНОМ скликали в Івано-Франківську прес-конференцію. На порядку денному стояли дві найгарячіші теми: газова й фінансова. Бо з газом ми ледь не вилетіли в "трубу", а фінансова система в "трубі" вже перебуває.

Дмитро Шлемко "проїхався нагайкою" по плечах нашого північного сусіда та по плечах газових посередників. Йдеться передусім про "Росукренерго". Звісно, дісталося й Президентові Віктору ЮЩЕНКУ, бо заважає Юлії Володимирівні грамотно керувати розхитаним державним човном.

За словами пана ШЛЕМКА, газова війна між Росією й Україною почалася 31 грудня, тепер, здається, канонада вщухла. Держава тицьне дулю під ніс "Росукренерго", обходячись без посередників, а газ купуватиме по 230 доларів за тисячу кубів.

Бютівські народні депутати в черговий раз відзначили державну мудрість своєї очільниці, завдяки якій у газові сховища ще в серпня було запомповано достатню кількість голубого палива.

Узагалі, газ - вельми ласий шматок. На прес-конференції журналісти запитували Віктора ТЕРЕНА про власників газу. Нардеп волів відмовчатися, аніж наговорити зайвого. Назвав лише магната ФІРТАША, якому належать 75 відсотків облгазів.

Незважаючи на шалену атаку, план "бліцкріг" Росії не вдався. Україна за газ розрахувалася. А скомпрометувати в очах Заходу нашу газотранспортну систему ПУТІНУ-МЄДВЄДЄВУ не вийшло. Європа готова вкладати в неї мільярди євро.

Тема фінансової кризи забрала на прес-конференції менше часу. Бо що тут говорити? Ми зіткнулися з неминучістю. Що буде завтра - не знає ніхто, навіть панове ШЛЕМКО й ТЕРЕН. Відточені стріли нардепи посилали на адресу Нацбанку, який мав би регулювати валюту та, знову ж таки, Президента, який уперто відстоює "бездарне керування СТЕЛЬМАХА".

Після офіційної частини нардепи пригостили журналістів кавою, поздоровили зі святами, ще й розказали пару анекдотів.

Автор: Андрій МАЛАЩУК, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі