друкувати


Новий вірус вразив кожен 16-й комп'ютер в світі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-22 03:39:20

Комп'ютерний хробак Downadup, також відомий як Conficker і Kido, вразив кожен шістнадцятий Windows-комп'ютер у світі, повідомляє Computerworld з посиланням на дані компанії Panda Security, що займається комп'ютерною безпекою.

По даним Panda Security, шість відсотків Windows-комп'ютерів, перевірених за допомогою її антивірусних продуктів, виявилися заражені Downadup. Всього інструментами Panda Security було перевірено близько двох мільйонів машин, з яких більш ніж 110 тисяч містили Downadup.

Представники Panda Security підкреслюють, що шість відсотків Windows-комп'ютерів, заражених Downadup, це мінімум. Якщо врахувати тих користувачів, які не працюють з антивірусом і не охоплених в дослідженні Panda Security, то кількість заражених Downadup комп'ютерів може зрости до 20-30 відсотків від усіх машин з Windows.

Вперше атака цього хробака була зафіксована близько тижня тому. За даними на 14 січня, хробаком Downadup було заражене 3,5 мільйона комп'ютерів. До 16 січня цим хробаком було заражене як мінімум 8,9 мільйона комп'ютерів.

Для зараження комп'ютерів черв'як Downadup використовує вразливість MS08-067 в операційній системі Windows. Вона дозволяє зловмисникові виконати будь-який код на комп'ютері користувача, наприклад, завантажте на нього шкідливе програмне забезпечення.

Як повідомлялося раніше, фінська антивірусна компанія F-Secure повідомила про виявлення нового мережного хробака, масштаби поширення якого навіть експерти називають дивними, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі