друкувати


Ю.Луценко: Чесних суддів я можу перерахувати на пальцях

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-21 04:20:02

В Івано-Франківську відбулася зустріч міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з журналістами. Головний міліціонер країни повідомив їх про те, що прибув на Прикарпаття напередодні Водохреща для того, аби взяти участь у вже традиційному третьому Всеукраїнському фестивалі вертепів "Карпатія", але готовий з ними поспілкуватися й на інші теми.

Далі Ю.Луценко заявив, що на газових перемовинах у Москві прем’єр Тимошенко відстоюватиме українську незалежність. Він також сказав, що не варто сподіватися на те, що цей газ ми отримаємо за низькою ціною. Бо низька ціна на російський газ — це знищення нашої незалежності.

— Під час свого урядування Янукович і Ко на роки наперед закріпили нечувано низькі ціни на транзит російського газу нашою територією. Тим самим ці люди завдали нищівного удару по економічній безпеці України, — констатував міністр. А також принагідно зазначив, що представники "п’ятої колони" Росії в Україні поводяться все цинічніше та нахабніше.

Не оминув своєю увагою Ю.Луценко й особи одного з власників міжнародної холдингової компанії "Group DE" — Дмитра Фірташа, який значну частину своїх прибутків отримав від транзиту російського газу в Україну та країни Центральної Європи.

— Дмитро Фірташ — це фінансовий монополіст і хижак, — безапеляційно заявив міністр внутрішніх справ. — Він надзвичайно сильний, а тому брутально цинічний. За допомогою свого дитяти "РосУкрЕнерго" цей хижак кинув виклик Україні. Але уряд Ю. Тимошенко з гідністю відповість на нього та захистить стратегічні інтереси нашої держави.

Говорив Ю.Луценко і про боротьбу підпорядкованого йому міністерства із корупцією та хабарництвом. На його переконання, лише кардинальне реформування судової системи дасть змогу ефективно боротися з цими правопорушеннями.

— Мені вистачить пальців рук, аби перерахувати чесних українських суддів, — констатував Юрій Віталійович.

Завершив своє спілкування з журналістами колись соціаліст, а нині, як він сам висловився, "типовий український лівоцентрист" Юрій Луценко так: "Україна й надалі залишатиметься на роздоріжжі і буде незрозумілою для цілого світу, якщо її політична еліта відстоюватиме не свої ідеологічні переконання, а кланово-олігархічні інтереси..."

Автор: Роман ГЛАДИШ
Джерело: Галичина
Обговорити на форумі