друкувати


КРІЛЬ: ТИМОШЕНКО дала старт захопленню української ГТС за білоруським сценарієм

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-21 03:43:14

"Президент МЕДВЄДЄВ і прем’єр ПУТІН змогли втілити свій план – домогтися поразки України в газовій суперечці. Це стало можливим винятково через те, що в переговорах прем’єр ТИМОШЕНКО зрадила національні інтереси України", - вважає народний депутат України, лідер Єдиного Центру Ігор КРІЛЬ

На думку КРІЛЯ, досягнуті ТИМОШЕНКО в Москві домовленості, які оформлені в контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом", "заганяють Україну в багаторічну газову кабалу. ТИМОШЕНКО свідомо пішла на це". "Росіяни домоглися того, що Україна вже скоро неминуче почне падати в боргову прірву за поставлений газ. 450 доларів за тисячу кубів та незмінний тариф на транзит - це внесок ТИМОШЕНКО у зміцнення Росії і багатомільярдні втрати для української економіки", - наголосив голова Єдиного Центру.

Політик переконаний, що обіцяна ТИМОШЕНКО середньорічна ціна в 228,8 долара - це "вічне очікування "світлого майбутнього" в Радянському Союзі, яке ніколи не прийде". "Вже перший рахунок, який надійде нам від "Газпрому", чітко покаже цю ілюзію, цей обман", - повідомив Ігор КРІЛЬ.

"Жорстка вимога керівника "Газпрому" МІЛЛЕРА (яку освятив президент МЕДВЄДЄВ) про обов’язкову передоплату за газ, у разі найменшої затримки з оплатою, означає, що Україна буде швидко підвішена на борговий гачок", - вважає народний депутат.

На думку КРІЛЯ, у цій ситуації "Нафтогаз" змусять взяти у "Газпрому" (через афільовані або підставні банки) кредит на погашення боргу. "Далі – поступове затягування боргового зашморгу для того, щоб врешті-решт заволодіти українською газотранспортною системою, без якої російський газовий монополіст не має змоги втілювати свою експансіоністську політику щодо Європи", - наголошує голова Єдиного Центру.

"Таким чином, у Москві ТИМОШЕНКО дала старт втіленню "Газпромом" тактики з захоплення ГТС України за білоруським сценарієм. За цією ж схемою свого часу росіяни прихопили собі білоруську трубу", - повідомив Ігор КРІЛЬ.

"Чому ТИМОШЕНКО привезла з Москви контракт, який вигідний для Росії і явно програшний для України? ТИМОШЕНКО любить газ, тому що газ – це великі гроші. Згадайте її корупційні оборудки ще з часів Єдиних енергетичних систем України. Крім того, у Москви добра пам’ять. І напевно гачок кримінальної справи, порушеної раніше проти українського прем‘єра, нікуди не зник", - наголошує голова Єдиного Центру.

Джерело: Прес-служба Єдиного Центру
Обговорити на форумі