друкувати


Електронна пошта FREEMAIL – гігабайти успіху

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-21 01:11:53

У 2008 році FREEMAIL другий раз стала Українською електронною поштою року на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Вибір року» в Україні. За останній рік її аудиторія виросла майже удвічі, а кількість зареєстрованих поштових скриньок перевищила 4,5 мільйонів.

У Мережі існує маса сервісів, що надають своїм користувачам електронну поштову скриньку і безліч розваг на додачу. Але якість поштового сервісу визначають висока швидкість, надійність, простота в користуванні, захист ящика від спаму і вірусів і можливість відправляти файли великого об'єму.

Українська електронна пошта FREEMAIL – це сервіс, який відповідає всім цим вимогам. Він має потужний захист від спаму завдяки унікальним спам-фільтрам, високу швидкість доставки листів - менше однієї секунди, могутній захист від вірусів і інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Більш того, всі користувачі FREEMAIL можуть безкоштовно і безстроково зберігати свої файли на віртуальній флешці e-Disk.

При цьому FREEMAIL на зупиняється на досягнутому, а постійно удосконалюється, щоб відповідати статусу лідера і побажанням українських Інтернет-користувачів. Відповідно, популярність поштовика росте в геометричній прогресії: кількість активних абонентів FREEMAIL за рік виросла удвічі, денна аудиторія пошти збільшилася на 70%, а число зареєстрованих ящиків перевищило 4,5 млн. У результаті в 2009 рік пошта FREEMAIL увійшла з аудиторією близько 2 млн. унікальних користувачів в місяць. Втім, докладніше із статистикою відвідуваності можна ознайомитися у відкритому і загальнодоступному рейтингу bigmir)net. Цікавіше дізнатися - як же розвивався «Вибір року 2007» за останні місяці.

Як стверджують власне розробники FREEMAIL, першорядним завданням стало підвищення стабільності роботи пошти і впровадження нових і потрібних користувачам можливостей. Для цього всі листи від абонентів, відправлені до служби техпідтримки (яка, до речі, працює цілодобово 7 днів на тиждень), були проаналізовані, а побажання враховані. В результаті сервіс зазнав істотних трансформацій.

Значущою зміною, що спрощує роботу з поштою FREEMAIL, стала модифікація системи відновлення паролю через альтернативний e-mail або мобільний телефон. В цьому випадку код, необхідний для зміни паролю, відсилається безпосередньо на особистий мобільний телефон або електронну скриньку користувача.

Ще одним важливим нововведенням від FREEMAIL став сервіс відправки великих файлів - до 10 Гб на тиждень і до 1,5 Гб в одному листі. Це унікальне явище в українському Інтернеті. Користувачі FREEMAIL дістали можливість пересилати один одному фільми, музику, фотоальбоми, скани книжок, графіку і об'ємні документи. Все це - в лічені секунди і безкоштовно. Дана послуга являє собою приклад вдалої інтеграції двох сервісів УКРНЕТ – електронної пошти FREEMAIL і віртуальної флешки e-Disk, на яку зберігаються відправлені файли.

До кінця 2008 року користувачам FREEMAIL надали можливість відправляти листи з інших електронних адрес, не покидаючи пошту FREEMAIL. Це значно спрощує роботу користувачам, у яких є скриньки на різних поштових сервісах, – а таких більшість.

Всі ці нововведення не залишилися непоміченими і FREEMAIL від УКРНЕТ другий рік підряд був визнаний Українською електронною поштою #1 в 2008р. серед 8 претендентів на перемогу, в числі яких пошта від i.ua, Мета.ua, Обоз.ua, Email.ua, Gala, online.ua, Tyt.in.ua, Укрпост, повідомляє Ukr.net.

Обговорити на форумі