друкувати


Rzeczpospolita: Поразка російської пропаганди в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-19 02:55:41

"Поразка російської пропаганди в Україні" - так називається стаття в газеті Rzeczpospolita", в якій експерт Анна ҐУРСЬКА оцінює нинішню газову війну між Києвом та Москвою.

Аналітик вважає: Росія розраховувала на те, що під час газової кризи українці пересваряться між собою. Проте, Москві не вдалося налаштувати мешканців України проти влади, так само як не вдалося налаштувати европейців та ЄС виключно проти Києва. Кремль не зміг дискредитувати український уряд в очах українських громадян. Здавалося, неможливо, але і президент В.ЮЩЕНКО, і прем'єр-міністр Ю.ТИМОШЕНКО діяли спільно, займаючи однакові позиції.

Громадське сприйняття було таким: Росія, як завжди, намагається щось зробити з користю для себе, а влада в Києві намагається цьому запобігти.

Над Дніпром негативно сприйняли слова Владіміра ПУТІНА про те, ніби Україна не в змозі діяти як незалежна держава, а "помаранчеві вожді" не дбають про власний народ. Такі висловлювання не додали українцям симпатії до Росії, - заявляє експерт Осередку Східних Студій в Варшаві Анна ҐУРСЬКА на сторінках газети "Rzeczpospolita", повідомляє ПОЛЬСЬКЕ РАДІО для Закордону.

Обговорити на форумі