друкувати


Дешевий газ - загроза для України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-18 04:27:32

Під час перебування в Івано-Франківську на третьому всеукраїнському фестивалі вертепів "Карпатія" міністр внутрішніх справ України зустрівся із журналістами, які з’їхалися до Івано-Франківська з усієї країни. Найбільше запитань до Юрія Віталійовича стосувалися діяльності міліції, гучних справ та газової проблеми.

"У газовій війні не буде ані переможців, ані переможених, - зазначив міністр. - Це завершиться поразкою всіх, хто у таку суперечку втягнений. Щодо самої ціни на паливо, то це загроза для України, вона нерозривно пов’язана із ціною транзиту. Але про яке підвищення цін не транзит може бути мова, коли ще уряд ЯНУКОВИЧА зафіксував нечувано низький тариф на довгі роки. Наразі ціна за транзит набагато менша, аніж у багатьох у європейських країнах".

За словами Юрія Віталійовича, цей конфлікт має один позитив, що Президент, Прем’єр та Голова Верховної Ради говорили та навіть мовчали в унісон. Можливо, цей такий нелегкий, проте таки крок до порозуміння. Аби не лякати і без того нажаханих людей, які щовечора припадають до екранів телевізора з надією почути хоча б раз добрі новини щодо врегулювання газового конфлікту, нашим керівникам потрібно проводити наради по газових питаннях без зайвого галасу та публічності і озвучувати єдину позицію, аби люди бачили, що влада єдина.. такий крок допоможе знати напругу в суспільстві.

Зрештою зараз треба сподіватися на добру волю та розуміння керівників обох держав, аби залагодити конфлікт та достойно вийти із ситуації, що склалася, перед іноземними державами. Адже надалі Україні потрібно будувати стосунки з Європою, невід’ємною частиною якої вона є.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі