друкувати


Новорічний подарунок-сюрприз

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-16 04:58:04

"Ми з дружиною інваліди другої групи, живемо в селі Королівці. Наша молодша донька Марійка живе в місті Коломиї, але від ранньої весни до глибокої осені працює за кордоном, тому в помешканні від’єднує всі системи: газ, світло, воду. Відповідно немає оплати, усі служби повідомлено про виїзд. Але де там, кожного місяця двері квартири натикують папірцями - повідомленнями про неоплату і з погрозами в судовому порядку від’єднати. Коломийська міська електрична мережа вчинила суворіше. Коли я 24 грудня поїхав увімкнути опалення, бо мороз, на моє здивування, у квартирі не було світла. Я зателефонував в аварійну службу, довго чекав на електрика. Пізно ввечері ввімкнули світло. Тоді мою увагу привернув один папірець, але, не маючи із собою окулярів, не міг розібрати, що то за акт. Подзвонив в електромережу, мені сказали, що світло відрізали за борг 54 гривні 99 копійок і щоб знову підключити, потрібно оплатити і 133 гривні 38 копійок. Скільки не просили, не доводили, що ми не знали, а доньки немає, що нас не повідомляли. Два дні переживань без результату. Позичивши 200 гривень (бо пенсія не скоро), оплатили незаконно відрізане світло. Тепер я лежу в ліжку з хворим серцем і п’ю дуже (для нас) дорогі ліки. А моя дружина в другому ліжку з високим тиском (250 одиниць). Очікуємо нового року у своїй незалежній державі. Шановна редакціє, побажайте працівникам міськсвітла від нас добра, щоб вони були людьми, а не нелюдами". Юрій ПИРОГАНИЧ із Коломиї.

Начальник абонентського відділу Коломийського району електричних мереж Наталя ВАСИЛЕВИЧ розповіла, що справді 19 листопада 2008 року вимкнули електроенергію в квартирі на вул.Січових стрільців:

– Це зробили після того як двічі – 1 липня і 10 жовтня – надсилали попередження, що необхідно сплатити борг 54 грн. 99 коп. Останній раз абонент перевів гроші за світло після 11 лютого 2008 року, причому попередній рахунок не сплатив, через що й виникла недоплата. Ніхто не приходив з’ясувати ситуацію, і борг залишався. Майже дев’ять місяців ми чекали, поки розрахуються. Аж після від’єднання електрики пан ПИРОГАНИЧ звернувся в службу енергонагляду, але нікуди не дінешся, довелося заплатити ще й за під’єднання, бо так передбачено в договорі. Заяви про те, що в квартирі ніхто не мешкає, в РЕМ не подавали, також не звіряли рахунки, як це зазвичай роблять у таких випадках, щоб не було непорозумінь.

Автор: Ярослав ОРНАТ
Джерело: "Коломийський вісник" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі