друкувати


Газ треба економити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-16 10:14:54

Криза, як біда, сама не ходить , а діточок із собою водить. З початку цього року вона привела з собою газову проблему, спричинену Росією. Як зазначають закордонні аналітики, Москва в такий спосіб вирішила показати свою силу й нагадати Європі, хто господар на цій території.

Але поки пани б’ються, в мужиків чуби тріщать. Невизначеність із постачанням газу перекидається неспокоєм і тривогою на конкретні населені пункти та їхніх мешканців. Так, на Житомирщині через недостатній тиск газу в мережі вимушено припинена подача населенню гарячої води. У Донецькій області зупиняються підприємства, в Одесі призупинено виробництво на припортовому заводі.

Не обминула газова проблема й Коломийщину. Перший заступник начальника Коломийського управління з експлуатації газового господарства Руслан ЮРІЙЧУК (на фото) офіційно повідомив через нашу газету про необхідність економії споживання природного газу — це стосується як комунально-побутових споживачів, так і промислових підприємств. Адже через надмірне споживання газу без нього можуть залишитися лікарні, школи, дитсадки. Також за відсутності економії голубого палива, через неусвідомлення гостроти ситуації окремими споживачами можливе зниження тиску газу в системі або й припинення його подачі.

З розумінням поставилися до цього деякі підприємства Коломийщини, скоротивши або повністю припинивши обсяги виробництва. Це, зокрема, ВАТ "Заводоуправління будматеріалів", Підгайчиківський спиртзавод, ВАТ "Дятьківці".

Джерело: "Вільний голос" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі