друкувати


Працювати довго з таким бюджетом Україна не може

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-15 04:12:08

Президент України Віктор Ющенко провів нараду з питань виконання Державного бюджету України на 2009 рік. У нараді взяли участь голова НБУ Володимир Стельмах, міністр фінансів України Віктор Пинзеник, заступник глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук.

Під час наради Віктор Ющенко наголосив, що надзвичайно стурбований ситуацією з виконанням Державного бюджету. Приміром, за його словами, за 10 днів цього місяця дохідна частина загального фонду Державного бюджету поповнилася лише на мільярд гривень, що становить 10,5% планового показника надходжень до бюджету в січні. Президент підкреслив, що надходження до бюджету з початку нинішнього року є на 400 млн. грн. меншими, ніж за аналогічний період 2008-го. "Це серйозні симптоми. Якщо такі тенденції триватимуть наступні два тижні, ми матимемо надзвичайно тяжку, небачену ситуацію щодо виконання бюджету 2009 року", — сказав В. Ющенко.

Загалом, за словами глави держави, наразі склалася "надзвичайно проблемна ситуація" з джерелами надходження до загального фонду Держбюджету. "Наша мета зараз — змінити ситуацію, щоб ми мали працюючий бюджет, щоб могли сформувати необхідні відповіді, в тому числі і по статтях соціального характеру", — наголосив Президент.

При цьому Віктор Ющенко зазначив, що необхідно внести зміни до чинного бюджету на 2009 рік, оскільки "працювати довго з таким бюджетом Україна не може".

"Зміни і доповнення — це та політика, яка є безальтернативною для того, щоб забезпечити нормальне життя нашої країни у 2009 році", — сказав він.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі