друкувати


І.КРІЛЬ: Уряд ТИМОШЕНКО готував газову махінацію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-15 01:33:03

"Від газових оборудок близькі до уряду структури могли отримати 1,4 млрд. доларів до власної кишені. Ці кошти мали стати грандіозним системним хабарем українському прем’єрові за створення міжнародного газотранспортного консорціуму і фактичну здачу української ГТС Росії", – так прокоментував народний депутат України, лідер Єдиного Центру Ігор КРІЛЬ (на фото) зрив переговорів про постачання російського газу в Україну.

Як повідомив Ігор КРІЛЬ, таке рішення російська влада була готова реалізовувати за посередництва одного з головних ідеологів Ю.ТИМОШЕНКО – В.МЕДВЕДЧУКА. "Росія планувала виділити 7 млрд. кубометрів газу за ціною 250 дол. приватній структурі зі Швейцарії, що пов’язана з МЕДВЕДЧУКОМ та І.БАКАЄМ, для подальшої реалізації європейським споживачам за ціною 450 дол.", – повідомив народний депутат.

"Впродовж останнього року ТИМОШЕНКО вела активну інформаційну кампанію з усунення посередників у газових схемах. Виявляється, мета цієї боротьби була зовсім небезкорисливою – заміна посередників на своїх", – констатує Ігор Кріль.

На думку народного депутата, такі операції не вирішували жодної з проблем постачання газу в Україну чи транзиту до Європи. Їхнім результатом мала стати фінансова підтримка Юлії ТИМОШЕНКО на президентських виборах в обмін на отримання контролю над українською ГТС. "Фактично уряд ТИМОШЕНКО готував обман, який міг стати найсерйознішою поразкою для України. На жаль, небезпека такого сценарію залишається відкритою", – зазначає лідер Єдиного Центру.

Джерело: Прес-служба Єдиного Центру
Обговорити на форумі