друкувати


Влада Німеччини буде доплачувати 2,5 тис євро за проданий старий автомобіль

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-14 11:41:56

Уряд Німеччини схвалив програму стимуляції економіки країни, у рамках якої на різні проекти буде спрямовано 50 млрд євро ($67 млрд). Виділені кошти будуть використані для будівництва нових залізниць, автомагістралей і шкіл. Крім того, ці гроші допоможуть уряду ввести ряд податкових пільг. Прийнятий ними комплекс заходів передбачає, що німецькі сім'ї з дітьми отримають одноразову виплату в розмірі 100 євро.

Крім того, жителі Німеччини, які продадуть свої старі автомобілі (вироблені не менше 9 років тому) для покупки більш нових та економічних моделей, отримають по 2,5 тис євро.

Таким чином, німецька влада діє дуже мудро. Вона не тільки поліпшує екологію, але й стимулює попит на нові автомобілі. Відпочатку, автовиробники Німеччини наполягали не на допомозі безпосередньо заводам, а на стимулюванні споживача. В Україні вирішили діяти повністю навпаки, задавлюючи споживання високими податками, не запропонувавши нічого в замін. Результат не змусить себе чекати: попит скоротиться і від цього не виграє ніхто.

Джерело: Аuto-Сonsulting
Обговорити на форумі