друкувати


Підприємства Коломийщини скоротили використання природного газу на 40%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-10 04:51:05

Промислові та комунально-побутові підприємства Коломийщини скоротили використання природного газу на 40% - повідомили у Коломийському управлінні по експлуатації газового господарства.

Такі заходи на Прикарпатті почали діяти із 7 січня, коли Росія припинила подачу свого газу в Україну. Керівництво газового управління просить приватних підприємців і надалі економити газ, оскільки з понеділка починають працювати школи і садки, газопостачання яких потрібно підтримувати в нормальному режимі.

"Просимо посприяти в самостійному припиненні використання природного газу на промислових та комунально-побутових підприємствах" – такі прохання-попередження 8 січня управління по експлуатації газового господарства розіслало по всіх приватних фірмах та виробничих підприємствах Коломиї та району. Газовики просять людей по можливості зменшити споживання газу до мінімуму, оскільки тиск у газових системах може просто впасти.

Багато коломиян уже скаржаться, що тиск у їхніх котлах знизився. Цей факт у газовому управлінні коментують обмеженістю транспортабельності газових мереж.

Нині на Коломийщині працює близько 1500 комунально-побутових підприємств. Всі за останні дні скоротили своє використання майже на 40%. На Заводоуправлінні вимкнули два з чотирьох цегельних печей. Хлібокомбінат припинив випікати здобну продукцію, обмежившись лише випічкою хліба. Всі повідомлені фірми дали газовикам гарантійні листи про мінімальне споживання ними природного газу, до вирішення ситуації з Росією. Тому поки перебоїв з постачанням газу на соціальнозначимі об'єкти Коломиї та Коломийського району не буде, - запевнили в управлінні газового господарства.

Автор: Наталія ЯКОВИН
Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі