друкувати


В ЄУ знають, що Росія давно спланувала газову війну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-09 01:24:15

Ситуація з постачанням російського газу, на переконання Єврокомісії, може призвести до надзвичайного стану в більшості східноєвропейських країн Європейської Унії. Масштаб цієї кризи не має аналогів, пише газета Financial Times.

Ситуація з постачанням російського газу, на переконання Єврокомісії, може призвести до надзвичайного стану в більшості східноєвропейських країн Європейської Унії. Масштаб цієї кризи не має аналогів, пише газета Financial Times .

У своїх висновках для внутрішнього користування Єврокомісія виходить з того, що, зупинивши постачання газу, Росія порушила свої договірні зобов’язання перед европейськими країнами. Крім того, у Брюсселі мають підозри, що акція Росії, є давно спланованою, адже ще в грудні делегати Газпрому приїздили до європейських столиць, "готуючи" до нинішньої кризи.

Експерти, за даними видання, побоюються, що навіть у разі, якщо Росія у четвер почне качати "блакитне паливо" до газопроводів України, постачання ним Європи відновиться лише за тиждень, оскільки можуть виникнути проблеми на компресорних станціях, які створюють необхідний тиск для транспортування газу.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі