друкувати


В.ПЕТЬОВКА: У 2009 році регіони повинні отримати більше повноважень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-08 03:48:55

"В умовах економічної кризи 2009 року Київ має надати більше повноважень регіонам", - вважає народний депутат, член президії Єдиного Центру В.ПЕТЬОВКА.

"Відповідальність за якість медицини та освіти лежить на плечах регіональної та місцевої влади. Але коштів на це виділяється обмаль навіть тим регіонам, які справно сплачують податки в бюджет", - пояснює народний депутат, - "Тому, потрібно переглянути пропорцію розподілу місцевих податків на користь місцевої влади".

"У Європі, зокрема у Франції, ще у 2004 році центральна влада віддала регіонам частину повноважень в економічній сфері", - зазначає політик, - "Місцеві податки фактично повністю підконтрольні місцевої влади і йдуть на потреби регіону. Таким чином місцеві бюджети виконуються, регіони самі визначають пріоритетні потреби, на які спрямувати кошти, та швидше розвиваються".

"У 2009 році, в умовах економічної кризи, Україні потрібно піти таким самим шляхом. Це дозволить підвищити ефективність місцевої влади та дасть можливість оперативніше реагувати на кризові явища", - підсумовує В.ПЕТЬОВКА.

Обговорити на форумі