друкувати


Блаженніший Любомир вважає, що сучасну кризу можна використати на користь

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-07 11:35:48

31 грудня у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці при Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбувся подячний молебень з нагоди завершення 2008 року. Молитву очолив Владика Богдан (Дзюрах), Єпископ-помічник Київської архиєпархії. На молебні був присутній Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, – для Департаменту інформації повідомив Тарас Семенюк.

Під час проповіді Блаженніший Любомир наголосив, що на кінець прожитого року слід подякувати Богу за прожиті моменти. "Ми хочемо побачити, і так воно належить, все те, що сталося в нашому власному житті і довкруги нас, як дар від Господа Бога. Зрозуміти все те, що приємне, як дар від Господа Бога – це, можна сказати, самозрозуміле, але коли я скажу прийняти, як дар від Господа Бога те, що прикре, то, на перший погляд, воно якось так дивно звучить. Одначе, те що добре, так само, як те, що прикре, є дуже цінне для нас, бо воно від Господа Бога, нічого не стається принагідно. Усе що стається в нашому житті, довкруги нас і для нас, воно є від Господа Бога, воно є на нашу користь, воно є від Небесного Отця, який є і Всемогучий, і Всезнаючий, і дуже Добрий, який нічого не робить і нічого не допустить, щоби було нам шкідливе", – сказав Предстоятель УГКЦ.

"Сьогодні ми дещо затривожені, багато говориться про кризу і справді, можна передбачувати, що будуть для нас трудні часи, не все буде так укладатися, як ми хочемо, але воно, напевно, буде на нашу користь", – сказав проповідник. Також Блаженніший Любомир закликав вірних в наступному році бути більш відкритими на Божу волю: "Ми дивимось вперед, в наступний рік, очами святої віри як діти Доброго Батька. Дай Боже, щоби ми увійшли в цей новий рік з таким наставленням. Тоді, щоб не сталося, буде нам на добро", – зазначив Глава УГКЦ, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Обговорити на форумі