друкувати


Україна потрапила у Top Risks-2009

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-06 12:21:11

Україна знаходиться під 8 номером у списку ризикованих територій, на які потрібно звернути увагу інвесторам і учасникам світового ринку. Прямий збройний конфлікт в України з Росією малоймовірний, проте боротьба між Юлією Тимошенко і Віктором Ющенко продовжить ділити уряд і ускладнить спроби боротися з економічною кризою в країні.

Такий прогноз майбутнього для України в 2009 році заявлений в щорічному виданні Top Risks консалтингової фірми Eurasia Group, яке представив президент фірми Ян Бреммер.

Безробіття, що зростає, доходи, що знижуються, і незадоволеність політиками збільшують ризик соціальних хвилювань в основних містах України, вважають експерти Eurasia Group.

У виданні Україна знаходиться під 8 номером у списку ризикованих територій, на які потрібно звернути увагу інвесторам і учасникам світового ринку.

Очолює список Конгрес США, перед яким стоїть важка задача фінансового регулювання у зв'язку з кризою. Услід йдуть безпека в Південній Азії і Іран/Ізраїль. Росія перебуває на четвертому місці. За нею йдуть Ірак, Венесуела, Мексика. Замикають список за Україною Туреччина і Південна Африка.

Eurasia Group - одна з провідних у світі дослідницьких і консалтингових фірм в галузі глобальних політичних ризиків. Вона заснована в 1998 році і має штаб-квартиру в Нью-Йорку, офіси у Вашингтоні і Лондоні.

В її консультативний комітет входять представники таких компаній, як Google, JP Morgan Securities, Japan Industrial Policy Research Institute, Sun Group, Japan Bank for International Cooperation, News Corporation, PricewaterhouseCoopers, Boeing, Eni Corporation.

Джерело: Інтерфакс
Обговорити на форумі