друкувати


А.ЯЦЕНЮК: 2009 рік буде складним і агресивним у політичному плані

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-02 06:03:15

"2009 рік буде складним і агресивним у політичному плані", – спрогнозував напередодні Нового року лідер "Фронту Змін" Арсеній ЯЦЕНЮК. – "Тому що вже кожен політик практично визначив своє місце на наступний рік".

Підбиваючи підсумки, він зауважив, що минулий 2008 рік – час втрачених можливостей. За словами Арсенія ЯЦЕНЮКА: "Все було своє: президент – демократичний, прем'єр – демократичний, спікер – демократичний, коаліція – демократична, увесь склад уряду – демократичний. Усі обласні адміністрації – неймовірно демократичні. І – парадокс: маючи тотальну і абсолютну владу, прийти до виливання бруду, до абсолютної некерованості і дискредитації системної державної влади як такої. Люди перестали вірити у владу".

Арсеній ЯЦЕНЮК зауважив, що особисто для нього 2008 рік промайнув як одна секунда – надзвичайно інтенсивно, надзвичайно складно, але інколи – результативно. Дуже дивно, але за заблокованого парламенту, за відсутності фактичної коаліції, коли на табло було будь-що, але тільки не 226, цей парламент вступив до СОТ, прийняв єдиний антикризовий закон, який має реальні наслідки: доступ до ресурсів Міжнародного валютного фонду. Більше того, саме цей парламент скасував закони, які не могла скасувати конституційна більшість антикризової коаліції, – зокрема, щодо тендерних закупівель. На позачерговій сесії було прийнято законодавство щодо подолання наслідків стихійного лиха.

Разом з тим лідер "Фронту Змін" зауважив, що цього року ми отримали ще один виклик – економічну кризу; "Ми перейдемо цю кризу обов’язково. Найважливіше запитання – як ми вийдемо із кризи – чи вийдемо ми сильнішими?". Арсеній ЯЦЕНЮК наголосив на тому, що за кожною кризою настає певне зростання, але це зростання може відбутися за однієї обставини: якщо люди, які знаходяться при владі, здатні переконати суспільство, що вони можуть змінити як економіку, так і державу в цілому.

"2008 рік – це цікавий спадок, це цікавий старт для наступних українських перетворень", – зазначив лідер "Фронту Змін" Арсеній ЯЦЕНЮК.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі