друкувати


В.ЦИБУЛЬКО: Якби українці були греками, у 2008-му в Україні дещо б горіло та тріщало

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-31 03:08:46

"2008 рік виявився доволі високосним для України, набір випробувань і для влади, і для людей був розмаїтий і барвистий, на всякий смак і на всякий рівень витривалості. Говорити, що ми успішно подолали цей рік, напевно не варто. Фактично, усе втрималось виключно на терпінні українських людей. Якби українці були греками, то дещо б в Україні горіло, скло вітринне б тріщало", – повідомив політолог Володимир ЦИБУЛЬКО.

"Очевидно, що влада нездатна ні моделювати, ні прогнозувати ситуацію в державі, ні знаходити союзників серед народу у критичні моменти. Серед найяскравіших результатів року був виступ на Олімпіаді влітку. Це показало, що молодь патріотична, любить свою державу і готова на будь-які жертви заради неї. Цей успіх не можна розцінювати як успіх влади, успіх управлінської моделі. Це успіх людської волі, людської ініціативи. Це дуже приємно, коли гідність, бренд, інтереси держави стають інтересом кожної людини", – розповів Володимир ЦИБУЛЬКО.

За словами політолога, саме людські якості українців не допустили катастрофи в країні, а не "якісь там зусилля держави". Він переконаний, що українці здатні до "автономного виживання", а вихід з кризи у 2009 році залежатиме від волі певних особистостей. "Держава повинна мінімізувати свої тиски, необхідна технологія виходу з кризи. Якщо вона здатна, нехай держава розв’язує людям руки, вони самі вийдуть з цієї кризи. Цей висновок варто зробити", – наголосив В.ЦИБУЛЬКО.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі