друкувати


Рейтинг надійності автомобілів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-30 11:47:08

Німецьке Технічне Інспекціонное Об'єднання (TUV Technischer Ueberwachungsverein), що займається стандартизації і аналізом статистики в області техніки опублікувала щорічний звіт про надійності автомобілів.

Це один з найкращих рейтингів в світі, оскільки в його основі знаходиться аналіз несправностей, виявлених під час проходження техогляду та звернення до сервісних мереж. Більше, техогляд по німецьки – це повноцінний і об'єктивний контроль, так що даними можна цілком довіряти.

Репрезентативність і надійність рейтингу TUV забезпечується тим, що він побудований на базі дослідження "історії" більш, ніж семи мільйонів автомобілів різних років випуску. Фахівці інституту виділяют наступні "вікові" групи: 2-3 роки, 3-5 років, 6-7 років, 8-9 років і 10-11 років. Дані рейтингу засновані на числі звернень автомобілістів до сервісних центрів для ремонту та аналізу результатів планових технічних оглядів машин контролюючими органами.

Перші місця рейтингу дісталися машинам німецького та японського виробництва. Вони лідери у всіх групах та категоріях. "Перші з кінця" – авто корейських, французьких та італійських фірм.

Несподівано "вистрелила" Mazda – в ТОП 3 увійшли відразу дві моделі цієї марки: Mazda 3 (на фото), очолили рейтинг і її "молодша сестра" Mazda 2 посіла друге місце. Причому обидві продемонстрували рекордну за всю історію TUV надійність: з проблемами зіткнулися менше 1,5% власників цих машин! Найгірший результат для "молодих" машин у Kia Carnival – ремонтувати довелося більше 20% автомобілів.

Цікаву групу – 4-5 років очолює Porsche 911. Зате друга і третя стрічка можуть зацікавити прагматичних водіїв: їх зайняли компактна міська Honda Jazz і сімейний універсал Subaru Legacy. Найменш надійні машини "до 5 років": Chrysler Voyager, Renault Laguna і Kia Carnival.

Автор: Михайло ТЕРЕЩЕНКО, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі