друкувати


Олег ТЯГНИБОК взяв участь в урочистому відкритті монумента Степану Бандері в Тернополі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-29 01:27:05

З нагоди відзначення 100-річчя від Дня народження та проведення в області року Степана БАНДЕРИ 26 грудня відбулося урочисте відкриття пам'ятника провідникові ОУН-УПА. Місцем проведення став майданчик навпроти будівлі облдержадміністрації.

У відкритті взяли участь широкі кола громадськості, воїни УПА, гості з районів, старі та молоді, усі, хто вболівав за цей пам'ятник і чекав, яким постане національний герой України у центрі Тернополя.

Першим слово було надане внуку провідника ОУН-УПА Степану БАНДЕРІ.

Члени Пласту принесли на урочистість Вифлеємський вогонь миру. Цьогоріч цей символ єдності юні націоналісти отримали від друзів-скаутів з Австрії.

Голова Всеукраїнського об'єднання Свобода Олег ТЯГНИБОК привітав усіх присутніх із великою датою – 100-річчям з Дня народження національного героя. Він зазначив, що БАНДЕРА завжди для українців був дороговказом і символом держави. Він був відповідальним політиком, якому ми завдячуємо тим, що зараз маємо можливість жити у власній державі та говорити рідною мовою. Ім'я БАНДЕРИ стало називним, і ми гордимося цим, бо Степан БАНДЕРА – то є велич українського народу.

Від рішення про встановлення і до самого завершення будівництва пам'ятника увага громадськості міста була прикута до цього процесу. Багато організацій та окремих тернополян долучилося до спорудження монумента. Багато було суперечок та незгод в процесі його зведення.

Нагадаємо, що саме з Тернопільської області в Україні почали встановлювати монументи Бандері. Перший з них – у селі Козівка, Тернопільського району. Всього їх є вже сім – в Тернополі, в Бережанах, Чорткові, Заліщиках, Бучачі, Підволочиську та селі Козівці.

Сьогодні не можна бути байдужими до увіковічнення історії свого народу. Наша згуртованість навколо вшанування пам'яті Степана БАНДЕРИ повинна стати черговим кроком до згуртування заради майбутнього України.

Тож попри всі попередні негаразди, чиїсь амбіції та інтереси, несприятливу погоду провідник ОУН таки зустріне власний день народження дивлячись пильно у вікна адміністрації, слідкуючи за всім, що діється на землі Тернопільській, присутній вічно серед українського народу.

Джерело: Прес-служба ВО Свобода
Обговорити на форумі