друкувати


Бандера в Тернополі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-29 11:55:31

Степан БАНДЕРА-молодший, внук голови проводу ОУН Степана БАНДЕРИ, приїхав до Тернополя щоб відкрити пам’ятник своєму дідові. У короткому слові до журналістів, гість сказав, що пам’ятник йому подобається. Львівський ж монумент йому більше нагадує пам’ятник совєтської металургії (мабуть з огляду на металеві шпали, які прикрашають (?!) пам’ятник у Львові).

Разом з мером Тернополя Романом ЗАСТАВНИМ та губернатором Юрієм ЧИЖМАРЕМ, який, без зайвого пафосу, був одним з локомотивів встановлення цього монументу, внук БАНДЕРИ стягнув біле полотнище зі скульптури, відкривши нову сторінку в історії міста, яке так потребує справжнього лідера і провідника. Хай навіть і кам’яного.

Як пояснив пан ЧИЖМАР, місце для побудови цього пам’ятника обране не випадково, адже встановлений навпроти обласної ради та адміністрації, шестиметровий Бандера «змушуватиме чиновників співміряти свої дії з думками та справами борців за волю України… Хочу подякувати всім, хто допомагав у спорудженні цього пам’ятника, жервував свої кошти та сили. Їхня праця – на віки!»

На користь обрання такого місця висловися і Олег ТЯГНИБОК, лідер ВО Свобода. Він ще раз підтвердив свою славу трибна-ритора, якого тернопільська громада слухала з затамуванням подиху.

Не надали ні вітального слова, ні права відкрити пам’ятник, голові обласної ради Михайлу МИКОЛЕНКУ (БЮТ). Мабуть зіграла тут свою роль позиція політичної сили БЮТ, яка не голосувала у міській раді за погодження місця встановлення пам'ятника БАНДЕРИ та й, зрештою, позиція головного природолюба області Олега Михайловича МИКОЛЕНКА (БЮТ), який так і не дав дозволу на реконструкцію клумби перед пам’ятником.

Не дочекавшись завершення урочистостей, МИКОЛЕНКО-старший ретирувався з першої лави учасників зібрання в натовп, а згодом – зник з майдану взагалі.

Люди порозходилися. Залишився стояти Пам’ятник, з яким тепер нам жити. Тернопільщина отримала нового захисника і натхненника.

Автор: Орися ЛОЗА, для www.KOLOMYYA.org
Джерело: ТЕМА.te.ua
Обговорити на форумі