друкувати


Паркове табу – показник патріотизму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-26 12:54:24

Десяток організацій, які входять до Коломийської громадської ради під керівництвом Ольги Вітенко, 17 грудня написали відкритий лист-запит до міського голови Юрія Овчаренка, обранців та постійної депутатської комісії з питань оренди та приватизації комунального майна.

Вони нагадали представникам влади про п. 3 "Положення про громадську раду", де визначено, що основними зав¬даннями об’єднання є сприяння громадянам у реалізації права на участь у місцевому самоврядуванні; врахування громадської думки у процесі підготовки та організації виконання рішень міської ради. Керуючись цим, громада в особі голів організацій-членів громадської ради звер¬нулася з таким наполяганням: "На найближчій сесії міськради, яка розпочала свою роботу 24 грудня ц. р.,

а) прийняти рішення про мораторій на будь-яку при¬ватизацію в міському парку ім. Трильовського, у т. ч. і кінотеатру "Комсомолець". Громада зацікавлена вберегти парк від розчленування як цілісний майновий і природно-екологічний комплекс, оскільки він є пам’яткою садово-паркового мистецтва, про що свідчить реєстр-довідник, виданий 1995р.;

б) дати повну і конкретну відповідь стосовно статусу земельних ділянок, які вже огороджені біля кафе "Любисток" та колиби-корчми, що розташовані на території парку". Лідери організацій також вимагають назвати імена теперішніх власників закладів громадського харчування парку. Останнім часом тут почали практикувати незаконні заїзди авто¬мобілів, що має бути заборонено. Ще й тому, бо тут нема доріг з твердим покриттям для транспортних засобів. У результаті утворюються глибокі колії від коліс, нищиться трав’яне покриття, що є неприпустимим пору¬шенням експлуатації паркової території. Адже ст. З8 Закону України "Про природно-заповідний фонд" забороняє будь-яку діяльність у парках – пам’ятках садово-паркового мистецтва, що не пов’язана з виконанням покладених на них завдань і загрожує їхньому збереженню.

"Громада дуже сподівається, – як написано у відкритому листі, – на присутність у депутатів щирого, а не показного, патріотизму до рідного міста, що вони проявлять грома¬дянську відповідальність, розуміння, прислухаються до побажань мешканців, не відмовляться від тісної співпраці з громадою, пам’ятаючи свої передвиборні обіцянки".

В іншому разі активісти заявляють готовність звертатися до вищих та наглядових органів влади про опротестування явно незаконних рішень, прийнятих попе¬редньо без урахування громадської думки та на шкоду містові. І недарма, бо минулої середи, 24 грудня, в порядок денний чергової сесії міськради волання громадської ради ніхто й не думав уносити. Невже їй доведеться в новому році, а лунають і такі пропозиції, вдаватися до пікетування ратуші?

Автор: Остап КВАС
Джерело: "Коломийський вісник" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі