друкувати


Україна – Європейський вибір

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-26 12:08:17

Міжфракційне депутатське об’єднання під такою назвою утворено в Коломийській районній раді, яку очолює Дмитро Неміш. Ця міжфракційна група утворена з числа депутатів різних депутатських фракцій та груп районної ради, вона діятиме на засадах колегіальності, демократії, відкритості.

– Метою діяльності нашої міжфракційної групи є пропаганда шляхів входження України в Євросоюз, сприяння поглибленню інтеграційних процесів на теренах Коломийщини, – каже голова районної ради Дмитро Неміш (на фото). – Будемо також вивчати і запозичувати передовий досвід розвитку місцевого самоврядування країн Євросоюзу. Сприяння удосконаленню управління соціально-економічним розвитком району, розробка і впровадження програм соціально-економічного та культурного розвитку району в контексті досвіду зарубіжних країн, налагодження міжнародного співробітництва, сприяння надходженню інвестицій в економіку району, вироблення спільної позиції з важливих питань життєдіяльності району, які виносяться на розгляд сесії районної ради – ось лише короткий перелік питань зі сфери діяльності новоствореної міжфракційної групи.

Наразі про свій намір увійти до міжфракційного об’єднання уже заявили 58 депутатів зі ста, а заяви продовжують надходити. На першому організаційному засіданні більшістю голосів обрано керівні органи міжфракційної групи. Головою став депутат районної ради Роман Дячук, його заступником – Володимир Гаврилов, секретарем – Володимир Венгринюк. Члени міжфракційного депутатського об’єднання також обговорили і прийняли статут своєї організації.

Уже в суботу нове депутатське об’єднання зустрічатиме на теренах Коломийщини делегацію з міста Ольштин (Польща), з якою мають намір укласти договір про співпрацю. А на Різдвяні свята Коломийщина прийматиме дітей із Кутновського повіту (Польща), - про це, а також про пізнавально-відпочинковий візит наших дітей до повіту Кутно і про подальшу співпрацю наш голова районної ради Дмитро Неміш уклав угоду зі старостою повіту Доротою Домбровською (на фото).

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі