друкувати


Примхи погоди у США перетворили святкові подорожі на головний біль

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-25 06:53:16

Хтось купує різдвяні подарунки, хтось готує святкову вечерю, а багато хто вирушив у подорож, щоб зустріти Різдво разом з усією родиною. Втім у плани американців втрутилася погода – і для багатьох рідзвяний сніг та мороз принесли більше проблем, ніж радості.

Що білішими стають вулиці американських міст, то менше зелених папірців вдається виручити магазинам у цей святковий сезон. Квола економіка і примхи погоди призвели до того, що на 17% менше покупців відвідали магазини, порівнюючи з цим періодом минулого року. Експерт з продажу Білл Кірк каже:

"Це майже природне лихо! Протягом тижня 53% території країни вкрив сніг, коли найменше потрібні якісь збої".

Білл Кірк досліджує, як впливає погода на продажі у великих мережах магазинів, як от "Волмарт". Як каже експерт, існує пряма залежність між погодою та продажами – на кожен градус похолодання у грудні, продажі в магазинах падають на 1 відсоток.

Минулого тижня температура повітря по країні впала в середньому на 3 градуси. А це більше ніж 14 мільярдів доларів втрат для магазинів.

Джун Петсман з Нью-Гемпшира не потрібно додаткових доказів цього зв'язку – вона відчуває його у своїй касі:

"Погода була жахливою. Люди просто не могли вибратися з дому за покупками".

Якщо і є ложка меду у цій бочці дьогтю, то це хіба для тих відчайдушних покупців, які все ж вибралися на покупки і можуть насолоджуватися неймовірними навіть для цього сезону знижками.

Як і слід було очікувати, найболючіше погода вдарила по тих, хто у ці дні подорожує країною, щоб зустріти свята у родинному колі. І що більший сніг – то довші затримки в аеропортах. Лише за вувторок по країні відмінено чи затримано більше 400 рейсів, включаючи той, на який так розраховували Норман і Ренді Бічампи. Вони запізнились на своє ж весілля".

Як тільки справжня зима почала захоплювати країну, сподівання на легку дорогу здуло вітром. Тих хто у ці дні сів за кермо – чекали не менші пригоди, ніж авіапасажирів – сніг, лід і годинні пробки. Навіть потяги не дотримувались графіка.

Через проблеми з економікою цього року менше людей подорожує, ніж минулого, але можливостей у них не збільшилось, а зменшилось. Щоб уникнути збитків, авіакомпанії зменшили загальну кількість рейсів на три тисячі в день.

Джерело: Український портал в США
Обговорити на форумі