друкувати


Д.МЄДВЄДЄВ виключає дефолт в Росії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-25 04:26:15

Президент Росії Дмітрій МЄДВЄДЄВ підбив підсумки року, що минає в інтерв'ю представникам трьох центральних російських телевізійних каналів. Основну увагу президент приділив трьом питанням: російсько-грузинському конфлікту з приводу Південної Осетії, міжнародній політиці та світовому економічному кризи.

"Криза накрила всю планету і працює досить жорстоко, – сказав МЄДВЄДЄВ. – Ми розуміли, що такий розвиток можливий". Однак, заявив президент, Росія була готова до такого розвитку подій і накопичені заздалегідь золотовалютні резерви країни стали гарною "подушкою безпеки" для російської економіки.

МЄДВЄДЄВ пояснив, що Росію криза зачепила тому, що в країні ринкова економіка і російські підприємства кредитуються за кордоном, де стався обвал ринків. Президент запевнив, що у росіян "немає підстав для драматичних висновків або тим більше істерик". Так само як немає підстав "приймати радикальні заходи".

"Ніякого дефолту не може бути, – заявив МЄДВЄДЄВ. – Ніякої деномінації".

Стосовно міжнародної політики, російський президент розповів, що йому комфортно спілкуватися з колегами за кордоном. Однак іноді він "відчуває спробу поставити Росію на місце". "Якщо якийсь час назад, коли Росія була в іншій ситуації, ще могли пройти, то в даний момент, у поточній ситуації, такі спроби вже неприпустимі", – підкреслив Дмітрій МЄДВЄДЄВ.

Автор: Анастасія Меланія МАТУШАК, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі