друкувати


Д.МЄДВЄДЄВ: Роль України в конфлікті, що склався в Грузії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-25 02:43:27

Роль України у збройному конфлікті у Грузії є злочином проти українсько-російських відносин. Про це заявив Президент Російської Федерації Дмітрій МЄДВЄДЄВ.

"На жаль, за останній час нічого хорошого в цьому напрямку зроблено не було. Я не буду зараз розбирати подробиці російсько-українських відносин. Хоча, ви знаєте, те, що ряд українських керівників, по суті, приймали рішення про те, щоб поставляти зброю Грузії і направляти в Грузію людей, навчених для того, щоб стріляти по російським Збройних Силах, інакше як злочином проти російсько-українських відносин назвати не можемо. Це назавжди залишиться в нашій пам'яті безвідносно до долі тих чи інших людей", – зазначив Президент РФ. Його цитує прес-служба Кремля.

"Але якщо говорити про ділові відносини, звичайно, на них не може не позначатися і та ситуація, яка останні роки існує на Україні. Проблема полягає в тому, що в Україні відсутня ефективна влада. На жаль, український політичний істеблішмент знаходиться в нескінечному протистоянні один з одним. Страдають звичайні українські громадяни. Страждають російсько-українські відносини", – упевнений Д.МЄДВЄДЄВ.

"Я можу вам сказати відверто, що, звичайно, у мене все це викликає почуття жалю. Між Росією та Україною повинні бути особливі відносини – братні відносини. Відносини, засновані на тисячолітній історії, на спільні цінності, близькому зв'язку економік, генетичної зв'язку між людьми", – підкреслив МЄДВЄДЄВ.

Автор: Анастасія Меланія МАТУШАК, для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі